Υλικά
1 kg χοιρινός λαιμός κομμένος σε μεγάλες μπουκιές
1 kg φασολάκια φρέσκα
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελ. σκόρδο σε φέτες
4 φρέσκες τριμμένες ντομάτες
1/3 ματσ. μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Πρώτα συγκεντρώνουμε τα υλικά μας για τα φασολάκια με χοιρινό,
Στεγνώνουμε καλά το χοιρινό μας.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κομμάτια του χοιρινού για 5-6’, να ροδίσουν ελαφρά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3-4’.
Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε για μισό λεπτό.
Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και νερό ίσα που να σκεπαστεί το κομμένο κρέας μας σε μερίδες.
Σκεπάζουμε το χοιρινό και σιγοβράζουμε να μαλακώσει για 45’.
Καθαρίζουμε τα φασολάκια και τα ρίχνουμε στο χοιρινό. Διαβάστε εδώ όλα τα μυστικά για να καθαρίσετε σωστά και να συντηρήσετε τα φρέσκα φασολάκια στην κατάψυξη.
Κόβουμε τα κοτσάνια του μαϊντανού, τα δένουμε αφού τα πλύνουμε και τα ρίχνουμε στο φαγητό. Αν χρειάζεται προσθέστε λίγο ζεστό νερό.
Τα φασολάκια αν είναι τρυφερά μαγειρεύονται γρήγορα και κατεβάζουν ζουμάκι έτσι κι αλλιώς.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στο χοιρινό με φασολάκια και ανακινούμε την κατσαρόλα από τα χερούλια για να μην λιώσουμε τα τρυφερά λαχανικά.
Το φαγητό μας στο τέλος δεν πρέπει να έχει ζουμιά, πρέπει να μείνει σχεδόν με το λάδι του. Η σάλτσα του να είναι δεμένη και πυκνή και το κρέας με τα φασόλια να έχει μελώσει.
Προς το τέλος ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακινούμε από τα χερούλια την κατσαρόλα.
Αφήνουμε το χοιρινό με πράσινα φασολάκια να σταθεί στην κατσαρόλα για 15 λεπτά να καταλαγιάσει ο βρασμός και μετά σερβίρουμε.
Δείτε επίσης: ΟΤΙ ΜΟΥ ΠΗΡΑΝ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου