Καφενές του Σαρανταυγά
Υλικά
Τεμάχια: για περίπου 32
1 κιλό κολοκύθια, τριμμένα
2 αυγά, χτυπημένα
1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1/2 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
1 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 μικρή πατάτα βραστή, τριμμένη
200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και επιπλέον για το τηγάνισμα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Διαδικασία
Για να ετοιμάσουμε τους αρωματικούς κολοκυθοκεφτέδες βάζουμε τα τριμμένα κολοκύθια σε ένα σουρωτήρι και τα αλατίζουμε καλά.
Τα ανακατεύουμε με τα χέρια και τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους για περίπου 20 λεπτά.
Στη συνέχεια τα πιέζουμε να φύγουν όλα τα υγρά και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Τα ζυμώνουμε να ομογενοποιηθούν και τα αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά στο ψυγείο να σφίξει το μείγμα.
Δείτε επίσης: ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΝΑ (Τραγούδι)
Τα πλάθουμε σε στρογγυλά μπαλάκια ή μακρόστενα, τα αλευρώνουμε, τινάζουμε το περιττό αλεύρι και τα τηγανίζουμε από όλες τις πλευρές σε μπόλικο καυτό ελαιόλαδο που να τα μισοσκεπάζει, μέχρι να χρυσίσουν, για περίπου 5 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου