4 φιλέτα ψάρι (τσιπούρα-πέρκα-μπακαλιάρο)
4 κ.σ ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια
1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
4 ντομάτες ώριμες και σφιχτές
1 μικρό ματσάκι τρυφερό μαϊντανό (με τα κοτσάνια του)
1 ντομάτα (κομμένη σε λεπτές φέτες)
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
λίγες σταγόνες ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το ψάρι αλά Σπετσιώτα, αφού καθαρίσουμε το ψάρι και το φιλετάρουμε, θα φτιάξουμε πρώτα μια σάλτσα φρέσκιας ντομάτας.
Κόβουμε τα κρεμμύδια στη μέση και έπειτα σε λεπτές φέτες.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
Κόβουμε σε καρέ τις ντομάτες.
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τα τρυφερά κοτσάνια του. Κρατάμε τα φύλλα για το τελείωμα της συνταγής και θα χρησιμοποιήσουμε στη σάλτσα τα τρυφερά ψιλοκομμένα κοτσάνια μαϊντανού.
Ζεσταίνουμε μία πλασωτέ κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά να γίνει διάφανο, χωρίς να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρουμε για 1΄.
Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τα κοτσάνια μαϊντανού.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10- 15΄, ανάλογα πόσο ζουμερή είναι, μέχρι σχεδόν να μελώσει η σάλτσα.
Αλατοπιπερώνουμε τη σάλτσα και προσθέτουμε τον υπόλοιπο μαϊντανό.
Σε μικρό πυρίμαχο ταψί ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας (κρατάμε 4 κ.σ) και ακουμπάμε επάνω τα φιλέτα ψαριού.
Βάζουμε λίγη σάλτσα πάνω σε κάθε ψάρι.
Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε τα ψάρια και ακουμπάμε επάνω τις φέτες ντομάτας.
Ψήνουμε για 12′ στους 200 °C σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα.
Δείτε επίσης: ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΠΛΗΓΕΣ (ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ (15η συνέχεια)
Αφού ψηθεί αφήστε το φαγητό να σταθεί για 10′ σκεπάζοντας το ταψί. Φρέσκο ψωμί απαραίτητα και δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο για αυτή την μοναδική ελληνική συνταγή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου