Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023

Μύδια σαγανάκι με μουστάρδα και φέτα

 

ΙΩΑΝΝΑ ΣΤΑΜΟΥΛΟΥ

Υλικά

500γρ. μύδια χωρίς το κέλυφος

2 σκελίδες σκόρδο

1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

1 πιπεριά κόκκινη, σε κυβάκια

1 φλιτζάνι κρασί λευκό ξηρό

3 κουτ. σούπας μουστάρδα

1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι φέτα, σε χοντρά κομμάτια


Διαδικασία

Βήμα 1

Μέσα σε βαθύ τηγάνι σοτάρετε το σκόρδο και την πιπεριά με το ελαιόλαδο και, όταν μαλακώσει, σβήνετε με το κρασί και ρίχνετε τα μύδια. Μετά από 2 λεπτά προσθέτετε τη μουστάρδα και ανακατεύετε.

Βήμα 2

 

Όταν δέσει η σάλτσα της μουστάρδας ρίχνετε τη φέτα και το μαϊντανό εκτός φωτιάς. Προσοχή, όχι αλάτι. Σερβίρετε τα μύδια με ψημένες φέτες χωριάτικου ψωμιού.

Δείτε επίσης: ΣΑΝ ΨΕΜΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ (ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ 11η συνέχεια)

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food styling: Αντωνία Κατή

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου