Σάββατο 29 Ιουλίου 2023

ΑΡΝΑΚΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το blog μας, βοηθείστε μας να συνεχίσουμε. 

Υλικά (για 4 άτομα):

1,5 κιλό αρνάκι, σπάλα κατά προτίμηση, κομένο σε μεριδούλες.

2 πατάτες ζωηρές, κομμένες σε κύβους σαν μεγάλα ζάρια.

2 ντομάτες επίσης ζωηρούλες, ψιλοκομμένες.

2 ξερά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα με μαχαίρι, όχι στον τρίφτη).

2 καρότα κομμένα σε ροδέλες.

100 gr φέτα σε κυβάκια

Μιά χούφτα φυλλαράκια ΦΡΕΣΚΟΥ δυόσμου.

Μισό ποτηράκι του κρασιού παρθένο ελαιόλαδο.

Αλάτι και φρεσκο-τριμμένο πιπέρι.

Προαιρετικά 2 φετούλες ψίχα ψωμιού.

Θα χρειαστείτε μια πυρέξ ή πήλινη γάστρα.

Προθερμάνετε το φούρνο σας, (πάνω-κάτω) στους 220 βαθμούς.


Εκτέλεση:

Λαδώστε καλά την γάστρα σας. Τοποθετείστε όλα τα υλικά σας στη γάστρα όπως εσείς θέλετε. Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Προσοχή στο αλάτι διότι η παρουσία της φέτας ήδη δίνει τον αλμυρό τόνο στο φαγητό μας. Επειδή θα κατεβάσει υγρά, μπορείτε να προσθέσετε την ψίχα από δύο φέτες ψωμί (σε κομματάκια ανάμεσα στα υπόλοιπα υλικά) και έτσι θα έχετε μια πιο "στεγνή" προσέγγιση του ζητήματος.

 Καπακώστε την γάστρα σας και φουρνίστε για περίπου μία ώρα στους 220. Ο χρόνος εξαρτάται από το μέγεθος των κομματιών του κρέατός σας.

Σερβίρετε ζεστό συνοδεία ενός κρασιού του γούστου σας.

Καλή σας όρεξη!


Δείτε επίσης: Και τους ψηφίζω ο μαλά.( Τραγούδι)


* Το μυστικό στην επιτυχία του συγκεκριμένου φαγητού είναι η ύπαρξη του δυόσμου, η οποία αρωματίζει και αναδεικνύει όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου