Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023

Τι πρέπει να κάνετε το βράδυ πριν από την πτήση σας

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το blog μας, βοηθείστε μας να συνεχίσουμε.

 Πολλοί άνθρωποι φαίνεται να υποκύπτουν στο άγχος ενός αεροπορικού ταξιδιού πριν καν αυτό ξεκινήσει, ενώ είναι σίγουρο ότι τα ταξίδια μας βγάζουν από τη ρουτίνα μας. Ωστόσο, με την σωστή προετοιμασία ο καθένας μπορεί να έχει μια ομαλή πτήση, και μάλιστα με περισσότερους από έναν τρόπους, όπως εξηγεί το healthdigest.com.

Η Dr. Constance Foreman, γιατρός στο Novant Health στο Wilmington της Βόρειας Καρολίνας, συμβουλεύει τους

ταξιδιώτες να μην παραλείπουν την προπόνησή τους το βράδυ πριν από την πτήση. «Κάτι τέτοιο μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε πιο νωθροί και να προκαλέσει κενά στην πνευματική σας δύναμη», λέει.

Προσφέροντας τη δεύτερη συμβουλή της, η Dr. Foreman αναφέρει: «Να θυμάστε να παίρνετε τα τακτικά σας φάρμακα και συμπληρώματα διατροφής». Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό επειδή το χάος του ταξιδιού μπορεί να μας κάνει να το ξεχάσουμε. «Μερικές φορές ο ενθουσιασμός ενός ταξιδιού μπορεί να μας κάνει να ξεχάσουμε πράγματα που συνήθως κάνουμε», τονίζει. «Θυμηθείτε, επίσης, να έχετε μαζί σας στο αεροπλάνο τουλάχιστον αρκετές δόσεις των φαρμάκων σας σε περίπτωση που υπάρξει καθυστέρηση ή χαθούν οι αποσκευές σας», προσθέτει λίγο μετά.


Διατηρήστε το σώμα σας ενυδατωμένο

Η Dr. Foreman συνεχίζει με τις συμβουλές της, επικεντρώνοντάς τες στη στη διατροφή. «Ενυδατωθείτε καλά», τονίζει. «Η ενυδάτωση είναι σημαντική για πολλές σωματικές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης του ύπνου και της νόησης». Ενώ η ενυδάτωση είναι απαραίτητη σε καθημερινή βάση, είναι ιδιαίτερα κρίσιμη όταν ταξιδεύετε. Η κατανάλωση άφθονων υγρών και ο καλός ύπνος από την αρχή μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από τα προβλήματα ύπνου που σχετίζονται με το jet lag κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

 

Επιπλέον, η Dr. Foreman αναφέρει: «Προτρέπω όλους να συσκευάζουν υγιεινά σνακ. Πάρτε ένα σάντουιτς, φρούτα, ξηρούς καρπούς ή οποιοδήποτε άλλο από τα αγαπημένα σας τρόφιμα και πάρτε τα μαζί σας και να ξέρετε ότι θα θρέψετε καλά τον οργανισμό σας και θα αποφύγετε το κόστος των ακριβών τροφίμων του αεροδρομίου».


Δείτε επίσης: ΘΕΕ ΜΟΥ, ΠΑΡΑΞΕΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ (Προς μελοποίηση)


Τελειώνοντας τη συνέντευξη, η Dr. Foreman δίνει την τελευταία της συμβουλή πριν από το ταξίδι ειδικά για όσους ταξιδεύουν με τα παιδιά τους. «Κάντε ό,τι μπορείτε για να ακολουθήσετε την τυπική ρουτίνα του παιδιού σας», ενθαρρύνει. «Βάλτε τα να τρώνε βραδινό και να κοιμούνται την κατάλληλη ώρα για να αποφύγετε ένα δύστροπο παιδί και μια καθυστερημένη ή τεταμένη άφιξη στο αεροδρόμιο».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου