Κυριακή 23 Ιουλίου 2023

Γιατί κάποιοι φοβούνται τους κλόουν;

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το blog μας, βοηθείστε μας να συνεχίσουμε. 

 Αν κάθε φορά που βλέπεις κλόουν θέλεις να το βάλεις στα πόδια ή να του επιτεθείς υπάρχει λόγος και σου δίνουμε την εξήγηση εδώ!

Δεν είναι τυχαίο το ότι δεκάδες μυθιστορήματα και ταινίες θρίλερ έχουν βασιστεί στον παράλογο τρόμο των ανθρώπων για τους μεταμφιεσμένους γελωτοποιούς. Η φοβία είναι τόσο διαδεδομένη που έχει δικό της λήμμα στο αγγλικό λεξικό: «coulrophobia» και μόνο στην Αμερική μετράει το

7,8% του πληθυσμού!

Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν βαθύτερα αίτια που εξηγούν την φοβία. Αρχικά, η εξωτερική εμφάνιση των κλόουν είναι κάτι πλήρως ανοίκειο στον ανθρώπινο νου. Το υπερβολικό και αφύσικο μακιγιάζ καλύπτει κάθε έκφραση του προσώπου, δημιουργώντας μία ανεξήγητη αίσθηση ανασφάλειας. 

 

Μετά είναι η συμπεριφορά τους. Ο ρόλος που υιοθετούν οι κλόουν είναι αυτός του αλλόκοτου, του δίχως καμία λογική. Οι κινήσεις τους είναι απρόβλεπτες, συχνά ατσούμπαλες. 


Δείτε επίσης: ΜΙΚΡΟ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ (Προς μελοποίηση)


Τέλος το νούμερό τους βασίζεται αποκλειστικά στο στοιχείο της έκπληξης, πράγμα που υποσυνείδητα φέρνει σε αμηχανία μεγάλη μερίδα ανθρώπων, ανεξαρτήτου ηλικίας. Σε κάποιους η αμηχανία αυτή εκδηλώνεται εντονότερα και παίρνει τη μορφή φοβίας.

Έρευνες δείχνουν ότι με τα χρόνια, το ποσοστό των ανθρώπων με φοβία στους κλόουν, αντί να μειώνεται, τείνει να αυξάνεται, οπότε μήπως να αραιώνουμε λιγάκι με τι κόκκινες μύτες;

Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου