Υλικά (για 2 άτομα)
½ κιλό συκώτι
2 μεγάλα κρεμμύδια σε ροδέλες
1 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κούπα αλεύρι
1 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα κρασί λευκό
2 κ.σ. ξύδι λευκό
1 κ.σ.φρέσκο βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ½ λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σωτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν και να χρυσίσουν ελαφρώς σε χαμηλή φωτιά.
Στο μεταξύ, πλένουμε το συκώτι και αφαιρούμε την εξωτερική μεμβράνη, αν υπάρχει.
Το στεγώνουμε, το κόβουμε σε λωρίδες του 1 εκατοστού, το αλατίζουμε και το αλευρώνουμε.
Αφαιρούμε τα κρεμμύδια με τρυπητή και τα αφήνουμε στην άκρη.
Προσθέτουμε και το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι, δυναμώνουμε τη φωτιά και αφού ζεσταθεί καλά ρίχνουμε το συκώτι φροντίζοντας να χωράει στο σκεύος, χωρίς να είναι το ένα κομμάτι πάνω στο άλλο.
Το ροδίζουμε καλά από όλες τις πλευρές, τρίβουμε φρέσκο πιπέρι και σβήνουμε με το κρασί και το ξύδι. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, χωρίς να παραψηθεί το συκώτι και γίνει σκληρό.
Το αφαιρούμε από το τηγάνι, το απλώνουμε στην πιατέλα που θα το σερβίρουμε και ρίχνουμε στο τηγάνι το βούτυρο να λιώσει (Πριν ρίξετε το βούτυρο μπορείτε να αφαιρέσετε το περιττό λάδι για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα). Ξύνουμε τα τοιχώματα με ξύλινη κουτάλα και ανακατεύουμε τα κρεμμύδια και τα 2/3 του μαϊντανού, μέσα. Συνεχίζουμε για 1’ μέχρι να δέσει η σάλτσα και περιχύνουμε πάνω από την πιατέλα. Πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο φρέσκο μαϊντανό και σερβίρουμε ζεστό.
Δείτε επίσης: ΞΕΝΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ( Τραγούδι)
Συνοδεύουμε με λευκό ρύζι, πουρέ ή πατάτες τηγανιτές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου