Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023

Κουνέλι κοκκινιστό με φασολάκια, ένα θεσπέσιο φαγητό από την Κρήτη

Φωτεινή Βαμιεδάκη

 Υλικά

Μερίδες: 4-5

 1 κουνέλι περίπου 1.500 γρ., σε μερίδες

 1 κιλό φασολάκια φρέσκα, καθαρισμένα

 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτές

 2-3 ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη

 1 κρεμμύδι μεγάλο, σε λεπτές φέτες

 1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί

 αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 100 ml ελαιόλαδο


Διαδικασία

Για το κουνέλι κοκκινιστό με φασολάκια, σε μια φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε το κουνέλι στο λάδι, σε μέτρια φωτιά, για περίπου 15 λεπτά, από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα.

Σβήνουμε με το κρασί και, μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει.

 

Προσθέτουμε τον πελτέ, τις ντομάτες και 700 ml ζεστό νερό. Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.

Ρίχνουμε τα φασολάκια, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με το καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. σε σιγανή φωτιά για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα φασολάκια.

Σιγομαγειρεύουμε για 30-45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κουνέλι και να γίνουν τα φασολάκια.

Πηγή

Δείτε επίσης: ΚΑΠΟΙΕΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ (Προς μελοποίηση)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου