Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023

Ξιφίας σουβλάκι

Υλικά (για 6 σουβλάκια)

750 γρ. χοντρές φέτες ξιφία χωρίς την πέτσα 

4 μέτρια κρεμμύδια

2 κίτρινες πιπεριές

2 μαραθόριζες (φινόκιο)

1 κ.γ. θυμάρι

2 κ.σ. μουστάρδα με σπόρους

100 ml λευκό κρασί

3 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι


Παρασκευή

Κόβουμε τις φέτες του ψαριού σε χοντρούς κύβους, υπολογίζοντας ίσο αριθμό για κάθε σουβλάκι και τους βάζουμε σε βαθύ σκεύος. 

Χτυπάμε τη μουστάρδα με το κρασί, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και τα ρίχνουμε επάνω στο ψάρι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε σκεπασμένο για 30'. Αν χρησιμοποιήσουμε ξύλινα σουβλάκια, τα μουλιάζουμε για 1 ώρα τουλάχιστον σε νερό. 

Καθαρίζουμε τα φινόκιο από τα χοντρά εξωτερικά φύλλα, τα χωρίζουμε στη μέση κατά μήκος και τα βράζουμε σε λίγο αλατισμένο νερό για 5'. 

 

Πλένουμε και κόβουμε τις πιπεριές σε τετράγωνα κομμάτια. Κόβουμε τα κρεμμύδια στη μέση και χωρίζουμε τα φύλλα τους 2-3 μαζί. Χωρίζουμε και τα φύλλα των φινόκιο ώστε να βγουν 12 κομμάτια. Ανάβουμε το γκριλ του φούρνου. 

Περνάμε στα σουβλάκια τα κομμάτια του ψαριού, της πιπεριάς, του φινόκιο και του κρεμμυδιού διαδοχικά. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Τα ψήνουμε σε απόσταση 10 εκ. από το γκριλ, για 10'-12', γυρίζοντάς τα στο ενδιάμεσο. 

Τα σερβίρουμε με ντιπ από αβοκάντο (γκουακαμόλε) ή ρύζι μπασμάτι.

Δείτε επίσης: ΑΛΑΡΓΑ ΦΙΛΕ

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου