Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Τα μυστηριώδη μπουκάλια που ξεβράζονται στις ακτές του κόλπου του Μεξικού

 Γιατί τα φοβούνται οι ερευνητές

Τελευταίο γνωστό περιστατικό, ήταν στις 15 Νοεμβρίου, όταν ο ερευνητής Jace Tunnell βρήκε μπουκάλια άγνωστης προελεύσεως στη παραλία του Τέξας Corpus Christi.

Οι ερευνητές που έχουν βρει παρόμοια μπουκάλια, τα έχουν ονομάσει "μπουκάλια μαγισσών" και περιέχουν αντικείμενα όπως φτερά, νύχια, και άλλα περίεργα αντικείμενα, που οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι συνδέονται με μάγια και ξόρκια.

Ο διάσημος ερευνητής

Jace Tunnel μιλώντας σε αμερικανικό δίκτυο, μίλησε για τη δική του εμπειρία, ότι έχει εντοπίσει 7 παρόμοια μπουκάλια και πως αρνείται να τα ανοίξει γιατί φοβάται πως περιέχουν κάποιο είδος κατάρας για τον παραλήπτη.

                    

Ειδικοί ιστορικοί μιλούν για μια συνήθεια που αναπτύχθηκε το 1700 στο Λονδίνο, όπου "μάγισσες" καλούνταν να προκαλέσουν ασθένειες σε άλλους με τέτοια μπουκάλια.

 
Αυτή τη πρακτική φαίνεται πως αντιγράφουν αρκετοι λαοί της Καραιβικής, όπου ακόμα και σήμερα συνεχίζουν τα μάγια.

Όπως ανέφερε ο Tunnell σε ένα βίντεο στο YouTube που δημοσίευσε τον Οκτώβριο, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι θα δημιουργούσαν αυτού του είδους τα μπουκάλια. «Μερικά από τα μπουκάλια με ξόρκια είναι για προστασία», δήλωσε ο ερευνητής. «Κάνουν ένα τελετουργικό με θυμίαμα, καπνό και τέτοια πράγματα».


«Τα μπουκάλια μαγισσών δεν έχουν ημερομηνία. Δεν έχουν κανένα είδος γραφής, επομένως δεν ξέρουμε ακριβώς από πού προέρχονται», είπε ο Tunnell

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου