Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023

Πώς να καθαρίσετε τα σπασμένα γυαλιά – Ο ασφαλέστερος τρόπος για να τα πετάξετε

Το σπασμένο γυαλί μπορεί να γίνει επικίνδυνο, γι’ αυτό είναι σημαντικό να το καθαρίζετε με προσοχή προκειμένου να αποφύγετε τους τραυματισμούς. 

Σας έπεσε κάτω ένα γυάλινο ποτήρι ή ένα βάζο με αποτέλεσμα να γεμίσει το πάτωμα από θραύσματα γυαλιού σε διάφορα μεγέθη; Μην ανησυχείτε γιατί ακολουθώντας ορισμένες συμβουλές από επαγγελματίες στον καθαρισμό, μπορείτε να καθαρίστε τα σπασμένα γυαλιά και να

αποφύγετε τα ατυχήματα στο σπίτι.

Πώς να καθαρίσετε τα θραύσματα από σπασμένο γυαλί – Χρήσιμες συμβουλές

Σκουπίστε πρώτα μεγάλα κομμάτια

Ανάψτε όλα τα φώτα για να έχετε καλή ορατότητα της θέσης και της έκτασης που καταλαμβάνουν τα κομμάτια από γυαλί. Έτσι δεν θα υπάρχει ο κίνδυνος να τα πατήσετε και να τραυματίσετε τα πόδια σας. Εντοπίστε τα μεγάλα και πιο αιχμηρά κομμάτια για να καθαρίσετε αυτά πρώτα.

«Ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος για να καθαρίσετε τα μεγάλα κομμάτια είναι το σκούπισμα», λέει η Sandra Bohl, Τεχνικός Καθαρισμού στο TLC Cleaning. Σύμφωνα με την Deb Sinclair, CPM, Senior Property Manager στο MDL Group, πρέπει να χρησιμοποιήσετε «μια σκούπα με σκληρές τρίχες για να αποτρέψετε τη διασπορά των θραυσμάτων».


Μπορώ να καθαρίσω με ηλεκτρική σκούπα σπασμένο γυαλί;

Η σύντομη απάντηση είναι ότι εξαρτάται από τον τύπο της σκούπας, επειδή, σύμφωνα με τον Bohl, «υπάρχει ο κίνδυνος να κολλήσουν στην σκούπα μικρά κομμάτια γυαλιού που αργότερα μπορεί να βγουν από τη σκούπα αργότερα και να γίνουν επικίνδυνα».

Πριν αποφασίσετε πώς θα καθαρίσετε τα σπασμένα γυαλιά, διαβάστε τις οδηγίες της Sinclair:

  • Αποφύγετε τη χρήση ηλεκτρικής σκούπας με εύκαμπτο σωλήνα ή σακούλα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ηλεκτρική σκούπα χειρός ή μια απλή σκούπα.
  • Εάν έχετε ηλεκτρική σκούπα χειρός, βεβαιωθείτε ότι όλα τα φίλτρα και το κύπελλο/σάκος συλλογής είναι σταθερά στη θέση τους.
  • Εάν έχετε μεγάλη ηλεκτρική σκούπα: Ξεκινήστε ρυθμίζοντας τη σκούπα στη χαμηλή ένταση και σιγά σιγά ανεβάστε την ένταση αναρρόφησης για να τραβήξετε τα μικρότερα θραύσματα. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν εμπόδια στον εύκαμπτο σωλήνα ή στη θύρα συλλογής.

Πώς να καθαρίσετε τα μικρότερα σε μέγεθος θραύσματα από γυαλί

Μόλις μαζέψετε τα μεγάλα κομμάτια γυαλιού, είναι ώρα να ασχοληθείτε με τα μικρότερα. Αυτό μπορεί να είναι επικίνδυνο, καθώς τα μικρά θραύσματα είναι δύσκολο να τα δείτε ή να τα πιάσετε. Ακολουθούν μερικά έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε αποτελεσματικά και με ασφάλεια τα μικρότερα σε μέγεθος κομμάτια γυαλιού:

  • Χρησιμοποιήστε χαρτοπετσέτες: Αυτό είναι ένα κλασικό και αποτελεσματικό κόλπο. Στρώστε τρία φύλλα από χαρτοπετσέτες και διπλώστε τα σε ένα τετράγωνο. Βρέξτε το τετράγωνο και πιέστε το πάνω στα θραύσματα γυαλιού. Τα θραύσματα θα κολλήσουν στη χαρτοπετσέτα και έτσι θα είναι εύκολο να τα πετάξετε.
  • Χρησιμοποιήστε ψωμί: Το ψωμί είναι μια άλλη καλή επιλογή για να μαζέψετε μικρά θραύσματα γυαλιού. Φορώντας γάντια, πιέστε μια φέτα μαλακού, φρέσκου ​​ψωμιού στα θραύσματα και πετάξτε το αμέσως.
  • Χρησιμοποιήστε μια πατάτα: Μια πατάτα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να μαζέψει μικρά θραύσματα γυαλιού. Κόψτε μια πατάτα στη μέση για να φανεί η εσωτερική σάρκα. Πιέστε την κομμένη πλευρά της πατάτας πάνω στα θραύσματα του γυαλιού για να τα μαζέψετε εύκολα. Πετάξτε αμέσως την πατάτα στα σκουπίδια.
  • Χρησιμοποιήστε κολλητική ταινία: Φορέστε χοντρά γάντια ανθεκτικά στο τρύπημα για να τυλίξετε κολλητική ταινία γύρω από το χέρι σας με την κολλώδη πλευρά προς τα έξω. Πιέστε την ταινία στα κομμάτια του γυαλιού και στη συνέχεια πετάξτε προσεκτικά την ταινία στα σκουπίδια.

Προσοχή! Είναι σημαντικό να φοράτε γάντια και προστατευτικά γυαλιά όταν καθαρίζετε σπασμένο γυαλί, ακόμη και όταν πρόκειται για μικρά θραύσματα. Τα θραύσματα γυαλιού μπορεί να είναι αιχμηρά και να προκαλέσουν σοβαρά τραύματα. Εάν έχετε παιδιά ή κατοικίδια, κρατήστε τα μακριά από την περιοχή που καθαρίζετε.


Οι προφυλάξεις που πρέπει να λαμβάνονται κατά τον καθαρισμό του γυαλιού

Η Sinclair δίνει τις ακόλουθες συμβουλές:

  • Μην επιχειρήσετε να διαχωρίσετε τυχόν κομμάτια που είναι ακόμα συνδεδεμένα μεταξύ τους.
  • Μην γονατίζετε στο πάτωμα, αλλά χρησιμοποιήστε ένα μικρό σκαμπό και καθίστε.
  • Μην πιάνετε το σπασμένο γυαλί με γυμνά χέρια.

 

Όταν τελειώσετε, καθαρίστε καλά τη σκούπα ή τον κουβά που θα χρησιμοποιήσετε με νερό.

Θυμηθείτε να ελέγξετε το κάτω μέρος των παπουτσιών σας για τυχόν κομμάτια γυαλιού που μπορεί να έχουν κολλήσει στα πέλματα. Εάν δείτε κάποιο κομμάτι από γυαλί, αφαιρέστε το με κολλητική ταινία ή χαρτί κουζίνας.

Πώς να πετάξετε με ασφάλεια τα σπασμένα γυαλιά

Το πώς θα πετάξετε τα σπασμένα γυαλιά είναι εξίσου σημαντικό με το πώς θα τα καθαρίσετε, τονίζει η Sinclair.


Ορισμένες χρήσιμες συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσετε:

  • Δημιουργήστε ένα φράγμα έτσι ώστε οι αιχμηρές άκρες να μην μπορούν να εισχωρήσουν τυλίγοντας τα σπασμένα κομμάτια σε πολλά στρώματα χαρτιού ή σε παλιές πετσέτες.
  • Τοποθετήστε τα τυλιγμένα γυαλιά ή ένα σπασμένο ποτήρι σε μια ασφαλή συσκευασία, όπως ένα κουτί από χαρτόνι ή σε ένα δοχείο.
  • Γράψτε στο δοχείο «Σπασμένο γυαλί» με μεγάλα γράμματα ως επισήμανση για να γνωρίζουν όλοι το περιεχόμενό του. Σφραγίστε το με ταινία συσκευασίας για να αποφύγετε τη διαρροή κατά την απόρριψη.
  • Μην ανακατεύετε τη συσκευασία με τα θραύσματα με τα υπόλοιπα σκουπίδια. Θυμηθείτε να συσκευάσετε ξεχωριστά τα σπασμένα γυαλιά προκειμένου να τα πετάξετε με ασφάλεια.

Συμπέρασμα

Δείτε επίσης: ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΠΛΗΓΕΣ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ (93η Το τέλος και η μεταστροφή )

Το σπασμένο γυαλί μπορεί να είναι επικίνδυνο, γι’ αυτό είναι σημαντικό να το καθαρίζετε με ασφάλεια. Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές μπορείτε να απαλλαγείτε εύκολα από τα θραύσματα γυαλιού και να αποφύγετε πιθανούς τραυματισμούς.

Πηγή

Γίνετε μέλος στο Ελληνικό κοινωνικό δίκτυο: https://hellasbook.gr/tinios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου