Υλικά για το παντεσπάνι
5 αυγά
6 κ.σ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. φουντούκια αλεσμένα
2 κ.σ. κακάο
2 κ.σ. αλεύρι
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Υλικά για την κρέμα
600 γρ. κρύα κρέμα γάλακτος
600 γρ. κουβερτούρα
4 κ.σ. μερέντα
5 γκοφρέτες φουντουκιού ψιλοκομμένες
200 γρ. φουντούκια χοντροκομμένα
Εκτέλεση
1 Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
2 Προσθέτετε το αλεύρι με το μπέικιν και το κακάο κοσκινισμένα, όπως και τα φουντούκια, τα ανακατεύετε απαλά, με μία μαρίζ.
3 Βάζετε το μείγμα σε 26αρι ταψί και το ψήνετε 30 λεπτά στους 175 βαθμούς.
4 Χωρίζετε το παντεσπάνι σε δύο πάτους.
5 Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπέν μαρί.
6 Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, προσθέτετε την μερέντα, την λιωμένη κουβερτούρα, 3-4 κουταλιές φουντούκια, ( τα υπόλοιπα για το στόλισμα) και τις γκοφρέτες, ανακατεύετε απαλά να ενωθούν.
7 Βρέχετε το παντεσπάνι, πάνω- κάτω με 1/2 φλιτζάνι σιρόπι αραιωμένο, με λίγο νεράκι 1-2 κ.σ. από γλυκό του κουταλιού, ότι γεύση σας αρέσει.
Δείτε επίσης: ΑΓΑΠΗ, ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΗ ΑΠ’ ΤΗ ΒΡΟΧΗ (Προς μελοποίηση)
8 Βάζετε τη μισή κρέμα στο κέντρο και με την υπόλοιπη καλύπτετε την τούρτα, πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα φουντούκια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου