Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2023

Χριστουγεννιάτικες συνταγές: Τούρτα Ferrero Rocher

 Υλικά για το παντεσπάνι

5 ‏αυγά

6 κ.σ. ‏ζάχαρη άχνη

200 γρ. ‏φουντούκια αλεσμένα

2 κ.σ. ‏κακάο

2 κ.σ. ‏αλεύρι

2 κ.γ. ‏μπέικιν πάουντερ


Υλικά για την κρέμα

600 γρ. ‏κρύα κρέμα γάλακτος

600 γρ. ‏κουβερτούρα

4 κ.σ. ‏μερέντα

5 ‏γκοφρέτες φουντουκιού ψιλοκομμένες

200 γρ. ‏φουντούκια χοντροκομμένα


Εκτέλεση

1 Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.

2 Προσθέτετε το αλεύρι με το μπέικιν και το κακάο κοσκινισμένα, όπως και τα φουντούκια, τα ανακατεύετε απαλά, με μία μαρίζ.

3 Βάζετε το μείγμα σε 26αρι ταψί και το ψήνετε 30 λεπτά στους 175 βαθμούς.

4 Χωρίζετε το παντεσπάνι σε δύο πάτους.

5 Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπέν μαρί.

 

6 Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, προσθέτετε την μερέντα, την λιωμένη κουβερτούρα, 3-4 κουταλιές φουντούκια, ( τα υπόλοιπα για το στόλισμα) και τις γκοφρέτες, ανακατεύετε απαλά να ενωθούν.

7 Βρέχετε το παντεσπάνι, πάνω- κάτω με 1/2 φλιτζάνι σιρόπι αραιωμένο, με λίγο νεράκι 1-2 κ.σ. από γλυκό του κουταλιού, ότι γεύση σας αρέσει.

Δείτε επίσης:  ΑΓΑΠΗ, ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΗ ΑΠ’ ΤΗ ΒΡΟΧΗ (Προς μελοποίηση)

8 Βάζετε τη μισή κρέμα στο κέντρο και με την υπόλοιπη καλύπτετε την τούρτα, πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα φουντούκια.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου