ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Για τη γέμιση
1 συσκευασία Melissa Κανελόνια
750gr κιμά μοσχαρίσιο
½ ποτηράκι λευκό κρασί
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ξυλάκι κανέλας
1 ½ φλιτζάνι ρεγκάτο τριμμένο
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 κουτί τοματάκι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
4 κ.σ. κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
Για τη σάλτσα
500gr χυμό τομάτας
1 σκελίδα σκόρδο
3 κ.σ. βούτυρο
1 πρέζα αλάτι
Λίγο πιπέρι
1 κ.σ. ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με τον κιμά. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε την κανέλα, το αλατοπίπερο και το ψιλοκομμένο τοματάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει σκεπασμένο για 40 λεπτά (πρέπει όταν είναι έτοιμο να έχει πιει καλά το ζουμί του).
Μόλις μισοκρυώσει, ρίχνουμε και ανακατεύουμε το 1 φλιτζάνι τυρί και τη φρυγανιά. Γεμίζουμε με τον κιμά σφιχτά τα κανελόνια και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα πυρέξ, χωρίς να αφήνουμε κενά.
Στο μεταξύ έχουμε ετοιμάσει τη σάλτσα. Πώς; Βάζουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι να κάψει και σοτάρουμε το σκόρδο. Μόλις ξανθύνει, προσθέτουμε την τομάτα, το αλατοπίπερο, την ζάχαρη και 1 ½ ποτήρι νερό και βράζουμε για 10 λεπτά σε σιγανή φωτιά. Μόλις γεμίσουμε τα κανελόνια με τον κιμά, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα που πρέπει να είναι πολύ αραιή και να τα καλύπτει τελείως. Αν είναι λιγότερη προσθέτουμε στο πυρέξ χλιαρό νερό μέχρι να σκεπαστούν τελείως. Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος.
Δείτε επίσης: ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Πασπαλίζουμε με τυρί και σκεπάζουμε το πυρέξ πολύ καλά με αλουμινόχαρτο, ώστε να μην μπαίνει καθόλου αέρας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, σβήνουμε τη φωτιά, πασπαλίζουμε με το τυρί και τα αφήνουμε μέσα στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά.
Τέλεια δεν βγήκαν;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου