Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

Γιουβαρλάκια κοκκινιστά

Υλικά

1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος

200 γρ. ρύζι καρολίνα

1 ματσάκι δυόσμο (ή 3-4 κ.σ. ξερό)

1 κύβο λαχανικών

1 κρασοποτηρο ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια μετρια

250 γρ. πασσατα ντομάτα

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

Αλάτι

πιπέρι

1 ξύλο κανέλας

Τρίμμα φέτας για σερβίρισμα


Οδηγίες μαγειρέματος

Βήμα 1

Τρίβουμε 1 κρεμμύδι και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ μαζί με τον κιμά, τον δυόσμο ψιλοκομμένο, το ρύζι και το ελαιόλαδο και αλατοπιπερωνουμε.

Βήμα 2

Ζυμώνουμε πολύ καλά και κάνουμε μπαλάκια σαν τα μπαλάκια του τέννις.

Βήμα 3

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το άλλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο μαζί με 2κσ ελαιόλαδο να τσιγαριστεί και προσθέτουμε τον πελτε.

 

Βήμα 4

Τσιγαρίζουμε για 1-2' και μετά προσθέτουμε την ντομάτα και τον κύβο.

Βήμα 5

Μόλις πάρει μια βράση βάζουμε μέσα τα γιουβαρλάκια και προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθούν ίσα ίσα.

Βήμα 6

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και την κανέλα και βράζουμε για 30-45' περίπου σε μεσαία φωτιά με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα.

Βήμα 7

Σερβίρουμε με φρέσκο δυόσμο και τρίμμα φέτας.

Δείτε επίσης: ΘΕΛΩ

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου