Υλικά
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
200 γρ. ρύζι καρολίνα
1 ματσάκι δυόσμο (ή 3-4 κ.σ. ξερό)
1 κύβο λαχανικών
1 κρασοποτηρο ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια μετρια
250 γρ. πασσατα ντομάτα
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
Αλάτι
πιπέρι
1 ξύλο κανέλας
Τρίμμα φέτας για σερβίρισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
Βήμα 1
Τρίβουμε 1 κρεμμύδι και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ μαζί με τον κιμά, τον δυόσμο ψιλοκομμένο, το ρύζι και το ελαιόλαδο και αλατοπιπερωνουμε.
Βήμα 2
Ζυμώνουμε πολύ καλά και κάνουμε μπαλάκια σαν τα μπαλάκια του τέννις.
Βήμα 3
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το άλλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο μαζί με 2κσ ελαιόλαδο να τσιγαριστεί και προσθέτουμε τον πελτε.
Βήμα 4
Τσιγαρίζουμε για 1-2' και μετά προσθέτουμε την ντομάτα και τον κύβο.
Βήμα 5
Μόλις πάρει μια βράση βάζουμε μέσα τα γιουβαρλάκια και προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθούν ίσα ίσα.
Βήμα 6
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και την κανέλα και βράζουμε για 30-45' περίπου σε μεσαία φωτιά με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα.
Βήμα 7
Σερβίρουμε με φρέσκο δυόσμο και τρίμμα φέτας.
Δείτε επίσης: ΘΕΛΩ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου