Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024

Κοτόπουλο με ρύζι στο φούρνο (πιλάφι)

Υλικά  για 4 μερίδες

4 πόδια κοτόπουλου

1 κεφάλι ξηρου κρεμμυδιού ψιλοκομμένο

100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 φλ τσ ρύζι νυχάκι ή κίτρινο

4-5 φλ τσ νερό

αλάτι, μαύρο πιπέρι


Διαδικασία

Πλένουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το νερό να πάρει πρώτη βράση. ‘Οταν αρχίσει να βγάζει αφρούς στην επιφάνεια, παίρνουμε τρυπητή κουτάλα και βγάζουμε τον αφρό.

Ρίχνουμε το λάδι, *το κρεμμύδι και σιγοβράζουμε το κρέας. Μόλις μαλακώσει λίγο, ρίχνουμε το αλάτι. Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσει σχεδόν τελείως το κοτόπουλο μας. Αδειάζουμε το ζωμό και το κοτόπουλο σε ένα μέτριο ταψί. Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθετούμε το ταψί στην τελευταία σχάρα του φούρνου μας.

Όταν αρχίζει να βράζει ο ζωμός στο ταψί, ρίχνουμε μέσα το ρύζι και το ανακατεύουμε.

 

Μετά από 5 λεπτά, αφότου έχουμε ρίξει το ρύζι μέσα, το βγάζουμε από το φούρνο και το ανακατεύουμε ξανά για να μη σβολιάσει. Προσθέτουμε και το μαυροπίπερο τελευταίο για να μη χάσει το άρωμά του από το πολύ βράσιμο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20-25 λεπτά εως ότου το ρύζι ρουφήξει το ζωμό και ψηθεί καλά.

Δείτε επίσης: ΧΟΡΟΣ ΧΑΜΕΝΩΝ

και κάτι ακόμα

Ρίχνουμε το κρεμμύδι ωμό, για να είναι πιο ελαφρύ και διαιτητικό το φαγητό μας. Εναλλακτικά, το σοτάρουμε με το λάδι και το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου