Στις σύγχρονες κουζίνες, τα ανοιχτήρια για τις κονσέρβες είναι απαραίτητα. Όμως αναπόφευκτα, η συνεχής χρήση αυτών των εργαλείων, αφήνει τα σημάδια της.
Τις περισσότερες φορές, τα ανοιχτήρια σκουριάζουν και διαβρώνονται. Αυτό εκτός από αντιαισθητικό, καθιστά δύσκολη, ή ακόμα και επικίνδυνη τη χρήση τους. Μια βρώμικη λεπίδα στο ανοιχτήρι μπορεί να μεταφέρει σαλμονέλα, E. coli και άλλα βακτήρια στο φαγητό σας.
Πριν πετάξετε το σκουριασμένο ανοιχτήρι σας, δώστε του μια
δεύτερη ευκαιρία. Το μυστικό συστατικό που θα το επαναφέρει στην αρχική του κατάσταση πιθανότατα υπάρχει ήδη στην κουζίνα σας και αυτό είναι λευκό ξύδι. Το λευκό ξύδι είναι μια αποτελεσματική λύση για να αφαιρέσετε τη σκουριά από τα εργαλεία της κουζίνας.Για να καθαρίσετε το σκουριασμένο ανοιχτήρι σας, μπορείτε να ακολουθήσετε τα εξής βήματα:
- Γεμίστε ένα μπολ ή ένα δοχείο με λευκό ξύδι.
- Βυθίστε μέσα το ανοιχτήρι και αφήστε τον για μερικές ώρες ή για όλο το βράδυ.
- Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μια παλιά οδοντόβουρτσα και τρίψτε καλά το ανοιχτήρι φτάνοντας σε κάθε γωνιά και σχισμή. Έτσι η σκουριά θα φύγει αρκετά εύκολα.
- Ξεπλύνετε με σαπούνι και νερό και το ανοιχτήρι σας θα πρέπει να φαίνεται σαν καινούργιο.
- Μην ξεχάσετε να το στεγνώσετε καλά για να αποφύγετε την υγρασία.
Τα μέτρα πρόληψης για να μην σκουριάσει το ανοιχτήρι σας
Μπορεί το καθάρισμα με λευκό ξύδι να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να απαλλαγείτε από τη σκουριά στα ανοιχτήρια για τις κονσέρβες, υπάρχουν όμως και ορισμένα μέτρα πρόληψης κατά τη σκουριάς που πρέπει να γνωρίζετε.
Μπορείτε να αποτρέψετε εξαρχής την εμφάνιση σκουριάς στο ανοιχτήρι σας και να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήματα, ακολουθώντας τις εξής συμβουλές:
- Επιλέξτε ανοιχτήρια από ανοξείδωτο χάλυβα
- Καθαρίστε τα σωστά μετά από κάθε χρήση
- Στεγνώστε καλά το ανοιχτήρι για τις κονσέρβες
Επιλέξτε ανοιχτήρια από ανοξείδωτο χάλυβα
Χρησιμοποιήστε ανοιχτήρια από ανοξείδωτο χάλυβα. Αυτά αντιστέκονται πολύ καλύτερα στη σκουριά και τη συσσώρευση υπολειμμάτων. Μπορεί να είναι πιο ακριβοί, αλλά μακροπρόθεσμα θα σας γλιτώσουν από πολύ κόπο.
Καθαρίστε σωστά το ανοιχτήρι σας μετά από κάθε χρήση
Πάντα να πλένετε το ανοιχτήρι σας καλά με σαπούνι και νερό μετά τη χρήση. Αφαιρέστε όλα τα υπολείμματα φαγητού και βρωμιάς. Χρησιμοποιήστε μια βούρτσα για να καθαρίσετε τα πιο δύσκολα σημεία.
Δείτε επίσης: Μαλλί προβάτου ως λίπασμα – Η ανακάλυψη Ελλήνων επιστημόνων εφαρμόζεται στην Ουαλία
Στεγνώστε καλά το ανοιχτήρι
Η απομάκρυνση της υγρασίας είναι απαραίτητη για την πρόληψη της σκουριάς. Χρησιμοποιήστε ένα πανί για να στεγνώσετε καλά το ανοιχτήρι και, αν χρειαστεί, ένα πιστολάκι μαλλιών για να απομακρύνετε κάθε ίχνος υγρασίας.
Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές μπορείτε να απαλλαγείτε από τη σκουριά και να διατηρήσετε τα ανοιχτήρια για τις κονσέρβες σε καλή κατάσταση για περισσότερο καιρό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου