Υλικά
4 τσιπούρες (300 γραμ. η καθεμία)
3 μεγάλες ρίζες σέλερι ή 5 ματσάκια σέλινο
4 -5 μεγάλα καρότα
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια + 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
8 μεγάλες σκελίδες σκόρδο +2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Χυμός από ένα μεγάλο λεμόνι
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Αλάτι, τριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και αλατοπιπερώνουμε τα ψάρια. Τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα χοντροκόβουμε.
Αφήνουμε ολόκληρες τις σκελίδες του σκόρδου.
Βάζουμε τα λαχανικά να βράσουν με 500 ml νερό για 25 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε τον ζωμό να κρυώσει και κρατάμε χωριστά τα λαχανικά.
Καίμε το ελαιόλαδο (χωρίς να καπνίσει) και τηγανίζουμε ελαφρά τα ψάρια μαζί με το ένα μέτριο ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι και τις δύο ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο και από τις δύο πλευρές για λίγα λεπτά, ώσπου να πάρει λίγο χρώμα η πέτσα τους.
Προσθέτουμε τα χορταρικά και σβήνουμε με τον χυμό του λεμονιού. Ρίχνουμε περίπου ένα φλιτζάνι ζωμό μέσα στο τηγάνι με τα ψάρια ίσα να φτάσει μέχρι τη μέση των ψαριών και κουνάμε το τηγάνι γερά. Τον υπόλοιπο ζωμό που απομένει, τον ρίχνουμε ανάλογα με το πόσο πηχτή θέλουμε τη σάλτσα. Ρίχνουμε 1 -1 ½ φουσκωτή κ.σ κορνφλάουρ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί. Ξαναβάζουμε το τηγάνι στη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το ζωμό με το διαλυμένο κορνφλάουρ. Αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά 2 -3 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Σερβίρουμε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου