Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Γνωρίστε τον Thermonator: Ο πρώτος σκύλος-ρομπότ με φλογοβόλο στην πλάτη – Βίντεο

Μπορεί να ακούγεται σαν μέρος του σεναρίου της σειράς Black Mirror, όμως δεν είναι. Και ναι, οι Αμερικανοί μπορούν πλέον να αγοράσουν online ένα σκύλο-ρομπότ που φέρει φλογοβόλο.

Η Throwflame, με έδρα το Οχάιο, ξεκίνησε τις πωλήσεις του “Thermonator”, που είναι ένα τετράποδο μηχάνημα 37 κιλών και κοστίζει 9.420 δολάρια, και είναι νόμιμο σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ εκτός από το Μέριλαντ.

Ένα demo βίντεο δείχνει το

Thermonator να σέρνεται και να πηδάει μέσα σε ένα δάσος. Αυτό το τρομακτικό μηχάνημα δεν σταματά εκεί, αφού στη συνέχεια πυρπολεί τα πάντα γύρω του με μια φλόγα 9 μέτρων που πετάει από ένα φλογοβόλο στην πλάτη του!

                  

Πού χρησιμεύει το ρομπότ

Η εταιρεία δεν το χαρακτήρισε ως όπλο νέας εποχής, αλλά διαφημίζει το ρομπότ εκτόξευσης φλογών για χρήση στον έλεγχο των πυρκαγιών, τη διαχείριση της γεωργίας, την ψυχαγωγία και την απομάκρυνση πάγου.

Η Throwflame, με έδρα το Κλίβελαντ, ισχυρίζεται ότι είναι ο παλαιότερος κατασκευαστής φλογοβόλων στις ΗΠΑ. Η εταιρεία κυκλοφόρησε το πρώτο εμπορικά διαθέσιμο φλογοβόλο πλήρους μεγέθους το 2015, το οποίο εκτοξεύει φλόγες έως και 15 μέτρα.

«Αυτό το μη ρυθμιζόμενο φλογοβόλο πυροδότησε μια σημαντική ανταπόκριση των μέσων ενημέρωσης σχετικά με τη νομιμότητά του», ανέφερε η Throwflame στον ιστότοπό της.

«Ωστόσο, δεν υπάρχει ρυθμιστικό πλαίσιο για τα φλογοβόλα.  Αυτό σημαίνει ότι ο οποιοσδήποτε μπορεί να αγοράσει ένα χωρίς έλεγχο για το παρελθόν του ή περίοδο αναμονής.»

Το Thermonator φαίνεται να είναι σχεδιασμένο σαν τα περισσότερα τετράποδα ρομπότ, αλλά διαθέτει μια συσκευή της Throwflame προσαρτημένη στην πλάτη του. Ο σκύλος-ρομπότ διαθέτει μια ποικιλία καμερών και αισθητήρων, που του επιτρέπουν να κινείται αυτόνομα στο περιβάλλον του και να βρίσκει στόχους για να τους πυρπολήσει.

Το μηχάνημα ελέγχεται εξ αποστάσεως και το βίντεο επίδειξης δείχνει έναν χειριστή να το ελέγχει με smartphone.

Χαμός στα social media για το ρομπότ

Χρήστες των social media σχολίασαν έντονα το μηχάνημα, συγκρίνοντάς το με ένα επεισόδιο στον τέταρτο κύκλο της σειράς Black Mirror με τίτλο “Metalhead”.

Το επεισόδιο εξερευνά τι θα μπορούσε να συμβεί αν αυτές οι μηχανές στρέφονταν εναντίον μας, αποκαλύπτοντας την τρομακτική μάχη για επιβίωση σε έναν κόσμο όπου τα ρομπότ-σκύλοι μπορούν να ξεπεράσουν και να ξεγελάσουν τους ανθρώπους.

Ο χρήστης Rob Sheepe έγραψε: «Αυτός είναι πραγματικός τρόμος Black Mirror ‘Metalhead’. Πώς είναι νόμιμο αυτό;»

Ωστόσο, το Μέριλαντ είναι η μόνη πολιτεία των ΗΠΑ που απαγορεύει τα φλογοβόλα, ενώ η California απαιτεί άδεια για να κατέχει κάποιος ένα.

Η κατοχή ή η χρήση φλογοβόλου στο Μέριλαντ τιμωρείται με πρόστιμο 250.000 δολαρίων και φυλάκιση έως και 25 χρόνια.

 

Το 2015, το Κογκρέσο εισήγαγε ένα νομοσχέδιο που θα εξίσωνε τα φλογοβόλα με τα πολυβόλα όπλα, αλλά αυτό «πάγωσε» και αργότερα απορρίφθηκε.

πηγή: FOXreport.gr

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου