Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

Καθαρίστε τους κίτρινους λεκέδες από τα μαξιλάρια σε μόλις 30 λεπτά με μια σπιτική λύση

 Τα μαξιλάρια μπορούν να κιτρινίσουν με τον καιρό, εξαιτίας του ιδρώτα και των βακτηρίων. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να τα διατηρείτε καθαρά και χωρίς λεκέδες.

Οι ειδικοί της Mary’s Kitchen Flour Sack Towels προτείνουν τον καθαρισμό των μαξιλαριών με δύο οικονομικά προϊόντα:

  • τη μαγειρική σόδα και
  • το λευκό ξύδι.

Ο Allen Civlak, ειδικός καθαρισμού και

ιδιοκτήτης της Mary’s Kitchen Flour Sack Towels, δήλωσε: «Ενώ η παρουσία βακτηρίων στα μαξιλάρια μπορεί να ακούγεται ανησυχητική, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι τα περισσότερα από αυτά τα βακτήρια είναι ακίνδυνα. Μερικά βακτήρια στην πραγματικότητα μας βοηθούν να προστατευτούμε από επιβλαβή παθογόνα. Ωστόσο, εάν έχετε εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα ή είστε επιρρεπείς σε λοιμώξεις, ίσως θελήσετε να λάβετε μέτρα για να μειώσετε την ποσότητα βακτηρίων στο μαξιλάρι σας. Η συνιστώμενη συχνότητα καθαρισμού για τα μαξιλάρια ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο τους».

  • «Τα συνθετικά μαξιλάρια μπορούν γενικά να πλένονται κάθε 3 έως 6 μήνες, διατηρώντας μια ρουτίνα τακτικού καθαρισμού».
  • «Τα πουπουλένια μαξιλάρια απαιτούν ειδική φροντίδα και είναι προτιμότερο το στεγνό καθάρισμα κάθε 6 έως 12 μήνες».
  • Εάν έχετε μαξιλάρια memory foam, είναι καλύτερο να τα καθαρίζετε τοπικά, αν και μπορεί να ωφεληθούν από επαγγελματικό καθαρισμό μια φορά κάθε δύο χρόνια.

Για να καθαρίσετε τους κίτρινους λεκέδες από τα μαξιλάρια σας ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Ξεκινήστε αφαιρώντας τις μαξιλαροθήκες και τα καλύμματα πριν πασπαλίσετε όλη την επιφάνεια του μαξιλαριού με μαγειρική σόδα.
  2. Βεβαιωθείτε ότι και οι δύο πλευρές είναι καλυμμένες, επομένως ίσως είναι καλύτερο να αφαιρέσετε και τα σεντόνια σας για να καθαρίσετε το στρώμα την ίδια στιγμή.
  3. Ανακατέψτε λίγο νερό και λευκό ξύδι σε ένα μπουκάλι ψεκασμού πριν ψεκάσετε γενναιόδωρα το μαξιλάρι με το διάλυμα, αφήνοντάς το να δράσει για 30 λεπτά.
  4. Μετά από 30 λεπτά, χρησιμοποιήστε μια βούρτσα ή μια ηλεκτρική σκούπα με ειδικό εξάρτημα για ταπετσαρίες για να αφαιρέσετε τη μαγειρική σόδα και τυχόν υπολείμματα.

 

Ο ειδικός πρόσθεσε: «Αν ο καιρός το επιτρέπει, μπορείτε να τοποθετήσετε τα μαξιλάρια στον ήλιο για να στεγνώσουν στον αέρα. Το ηλιακό φως έχει φυσικές απολυμαντικές ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη των παρατεταμένων οσμών».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου