Πέμπτη 23 Μαΐου 2024

Μοσχάρι Στρογγανόφ με φιογκάκια

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. Φιογκάκια MISKO

3 κ.σ. βούτυρο

5 (3+2) κ.σ. ελαιόλαδο

500 γρ. μοσχάρι, φιλέτο, κομμένο σε λεπτές φέτες

1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες

500 γρ. λευκά μανιτάρια

1 κ.σ. μουστάρδα

3 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.

100 ml λευκό κρασί

600 ml ζωμό βοδινού

150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, πλήρες

2 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Φιογκάκια MISKO. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αφού κάψει καλά προσθέτουμε το μοσχάρι.

Σοτάρουμε το κρέας για 2 λεπτά, και αφού πάρει χρώμα το γυρίζουμε από την άλλη για άλλα 2 λεπτά. Απομακρύνουμε από τη φωτιά το κρέας.

Στο ίδιο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.

Μετέπειτα προσθέτουμε στο τηγάνι τη μουστάρδα μαζί με το αλεύρι και με τη βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας.

Σβήνουμε με κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό βοδινού και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά. Έπειτα επιστρέφουμε το κρέας πίσω στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Τέλος προσθέτουμε το θυμάρι μαζί με το γιαούρτι και ανακατεύουμε.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά μας και προσθέτουμε στην κατσαρόλα 3 κ.σ. βούτυρο. Λιώνουμε το βούτυρο και επιστρέφουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε πολύ καλά.

 

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη πιατέλα και περιχύνουμε από πάνω τη σάλτσα με το κρέας.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου