Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Σουφλέ με κοτόπουλο

Νένα Ισμυρνόγλου

 Υλικά

Μερίδες: 4

 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

 2 ξερά κρεμμύδια μεσαίου μεγέθους, χοντροκομμένα

 100 ml λευκό, ξηρό κρασί

 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, κομμένα σε μεγάλες μπουκιές

 500 γρ. γιαούρτι σακούλας

 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, χτυπημένα καλά

 1/2 φλιτζ. τσαγιού φουντούκια

 150 γρ. γραβιέρα, κατά προτίμηση πικάντικη, χοντροτριμμένη

 2 κουτ. γλυκού κάρι ή πάπρικα σε σκόνη

 1 κουτ. σούπας φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο, ή 1 κουτ. γλυκού ξερό, κοπανισμένο

 αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Διαδικασία

Για να φτιάξουμε το κοτόπουλο σουφλέ, αρχικά, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C.

Βάζουμε σε ένα ταψί χωρίς λιπαρή ουσία τα φουντούκια και τα φουρνίζουμε για 15 λεπτά.

Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Χτυπάμε τα φουντούκια στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη.

Παράλληλα, ζεσταίνουμε ένα τηγάνι ή μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Μόλις κάψει πολύ καλά, προσθέτουμε το λάδι, τα κομμάτια του κοτόπουλου και το κρεμμύδι.

Σοτάρουμε, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το κοτόπουλο να ροδίσει ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές, για περίπου 6 - 7 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να εξατμιστεί και να μείνει το φαγητό με το λάδι του.

Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το κάρι ή την πάπρικα, ανακατεύουμε να σκορπίσουν τα μπαχαρικά το άρωμά τους και αποσύρουμε.

Προθερμαίνουμε, ξανά, το φούρνο στους 170° C.

Μεταφέρουμε το μείγμα του κοτόπουλου σε ένα μπολ, ρίχνουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το τυρί, το δεντρολίβανο και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μέτριο λαδωμένο πυρέξ και ψήνουμε για 25 λεπτά.


Σερβίρουμε, το κοτόπουλο σουφλέ, αμέσως και συνοδεύουμε με μια μαρουλοσαλάτα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου