Πέμπτη 23 Μαΐου 2024

Η ιστορία της γυναίκας που μεγάλωσε σαν παιδί έναν χιμπατζή και η τραγωδία που ακολούθησε

Κατέληξε σε μια απίστευτη τραγωδία

Η ζωή της Sandra Herold με τον Travis, τον χιμπατζή της, ήταν μια ιστορία που κατέληξε σε μια φρικτή τραγωδία. Η Sandra και ο σύζυγός της Jerome υιοθέτησαν τον Travis όταν ήταν μόλις τριών ημερών, δίνοντάς του το όνομα του τραγουδιστή Travis Tritt.

Τον μεγάλωσαν στο σπίτι τους στο

Στάμφορντ του Κονέκτικατ, αντιμετωπίζοντάς του σαν παιδί και όχι σαν ζώο. Ο Travis έγινε γρήγορα ένα αγαπημένο μέλος της οικογένειας, αναπτύσσοντας στενό δεσμό με τη Sandra.

                      

Ο Travis ήταν ένας εξαιρετικά έξυπνος χιμπατζής. Μπορούσε να ντυθεί μόνος του, να τρώει στο τραπέζι, να χρησιμοποιεί την τουαλέτα, ακόμη και να οδηγεί αυτοκίνητο. Είχε εμφανιστεί σε διαφημίσεις και σε τηλεοπτικές εκπομπές, και έγινε κάτι σαν τοπική διασημότητα. Η Sandra τον αγαπούσε βαθιά και τον λατρεύει, αναφερόμενη συχνά σε αυτόν ως γιο της. Ο Travis κοιμόταν στο κρεβάτι της, έπαιζε μαζί της και ήταν σταθερός σύντροφος μετά τον θάνατο του Jerom το 2004.

Η ψευδαίσθηση του Travis ως αβλαβούς, εξημερωμένου κατοικίδιου καταρρίφθηκε στις 16 Φεβρουαρίου 2009. Εκείνη την ημέρα, η φίλη της Sandra , Charla, ήρθε για να βοηθήσει να δελεάσει τον Travis πίσω στο σπίτι χρησιμοποιώντας το αγαπημένο του παιχνίδι. Χωρίς προειδοποίηση, o χιμπατζής επιτέθηκε βάναυσα στην Charla, προκαλώντας καταστροφικά τραύματα. Της δάγκωσε και ακρωτηρίασε το πρόσωπο και τα χέρια της, αφήνοντάς την αγνώριστη. Η Sandra προσπάθησε να σταματήσει την επίθεση, καταφεύγει ακόμη και στο να μαχαιρώσει τον Travis με ένα χασαπομάχαιρο και να τον χτυπήσει με ένα φτυάρι, αλλά οι προσπάθειές της ήταν μάταιες.

                     

Σε μια απελπισμένη προσπάθεια να σώσει τη φίλη της, η Sandra κάλεσε το 911. Η οδυνηρή κλήση συνέλαβε τις κραυγές και τις εκκλήσεις της για βοήθεια καθώς ο Travis συνέχιζε την άγρια ​​επίθεσή του. Η αστυνομία έφτασε στη σκηνή και, παρά τις προσπάθειες να υποτάξει τον Τράβις, αναγκάστηκε να πυροβολήσει και να τον σκοτώσει όταν τους επιτέθηκε.

Τα τραύματα της Charla Nash ήταν καταστροφικά. Έχασε τη μύτη, τα μάτια, τα χείλη και τα χέρια της στην επίθεση, απαιτώντας εκτεταμένη χειρουργική επέμβαση και τελικά μεταμόσχευση προσώπου. Η ζωή της άλλαξε για πάντα, και θα παρέμενε τυφλή και εξαρτημένη από άλλους για φροντίδα. Το περιστατικό πυροδότησε εκτεταμένη φρίκη και οδήγησε σε δημόσια κατακραυγή για τη διατήρηση εξωτικών ζώων ως κατοικίδια.

Η Sandra Herold ήταν συντετριμμένη από το περιστατικό. Η απώλεια της Travis ήταν σαν να έχασε ένα παιδί και πάλευε να αντιμετωπίσει τις συνέπειες. Αντιμετωπίζοντας μηνύσεις και έντονο έλεγχο των μέσων ενημέρωσης, η υγεία της επιδεινώθηκε και πέθανε από ρήξη ανευρύσματος αορτής το 2010, λίγο περισσότερο από ένα χρόνο μετά την επίθεση.

 
Η τραγωδία του χιμπατζή Travis ανέδειξε τους εγγενείς κινδύνους της διατήρησης των άγριων ζώων ως κατοικίδιων, ανεξάρτητα από το πόσο εξημερωμένα μπορεί να φαίνονται. Προκάλεσε επανεκτίμηση των νόμων και των κανονισμών σχετικά με τα εξωτικά ζώα, με στόχο να αποτραπεί η επανάληψη ενός τέτοιου φρικτού γεγονότος. Η ιστορία της Sandra Herold χρησιμεύει ως μια ζοφερή υπενθύμιση της απρόβλεπτης φύσης των άγριων ζώων και των καταστροφικών συνεπειών που μπορεί να προκύψουν από τη μεταχείρισή τους ως ανθρώπινων συντρόφων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου