Υλικά
Μερίδες: 12
600 γρ. τυρί κρέμα
600 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
500 γρ. πτι μπερ με κακάο
200 ml γάλα φρέσκο (προαιρετικά)
300 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά, κρύα
Διαδικασία
Για το εύκολο γλυκό ψυγείου με καραμέλα και πτι μπερ, ξεκινάμε χτυπώντας με το μίξερ το τυρί κρέμα και το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα μέχρι να αναμειχθούν καλά.
Βουτάμε τα μπισκότα ένα ένα στο φρέσκο γάλα (αν θέλουμε) και τα στρώνουμε σε ένα ταψί 20 x 30 εκ., έτσι ώστε να καλυφθεί εντελώς ο πάτος (αν χρειαστεί, σπάμε μερικά για να καλύψουμε τυχόν κενά). Από πάνω απλώνουμε τη μισή κρέμα.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλη μία φορά με μπισκότα και την υπόλοιπη κρέμα, και πάνω από τη δεύτερη στρώση κρέμας τοποθετούμε ξανά μπισκότα βουτηγμένα σε γάλα.
Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί.
Τρίβουμε μέσα στη σαντιγί τα υπόλοιπα μπισκότα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
Απλώνουμε το μείγμα πάνω από την τελευταία στρώση με μπισκότα και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 220.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου