Υλικά
Μερίδες: 4
1.200 γρ. σουπιές, καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια των 3-4 εκ.
4 μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες
2 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
3 μέτρια ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 κουτ. γλυκού τζίντζερ ξερό, σε σκόνη
2 σκελίδες σκόρδο, σε φετάκια
150 ml λευκό, ξηρό κρασί
1 κουτ. γλυκού κόλιανδρος ξερός
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος δυόσμος
80 ml ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις σουπιές για 2-3 λεπτά.
Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος. Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας.
Προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ, τις σοταρισμένες σουπιές και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
Περιχύνουμε με το κρασί, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την ντομάτα και αλατοπίπερο.
Μετριάζουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι. Μαγειρεύουμε για 20- 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές. (Ελέγχουμε και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό).
Ρίχνουμε τις γαρίδες, τα μυρωδικά και το μελάνι (αν έχουμε), αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη, μέχρι να γίνουν και οι γαρίδες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου