Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024

Θαλασσινή μαγειριά κρασάτη

Νένα Ισμυρνόγλου

Υλικά

Μερίδες: 4

 1.200 γρ. σουπιές, καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια των 3-4 εκ.

 4 μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες

 2 ώριμες ντομάτες, τριμμένες

 3 μέτρια ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ ξερό, σε σκόνη

 2 σκελίδες σκόρδο, σε φετάκια

 150 ml λευκό, ξηρό κρασί

 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρος ξερός

 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος δυόσμος

 80 ml ελαιόλαδο

 αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Διαδικασία

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις σουπιές για 2-3 λεπτά.

Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος. Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας.

Προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ, τις σοταρισμένες σουπιές και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.

Περιχύνουμε με το κρασί, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την ντομάτα και αλατοπίπερο.

Μετριάζουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι. Μαγειρεύουμε για 20- 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές. (Ελέγχουμε και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό).

 

Ρίχνουμε τις γαρίδες, τα μυρωδικά και το μελάνι (αν έχουμε), αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη, μέχρι να γίνουν και οι γαρίδες.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου