Νίκη Τρέσσου, Ευδοκία Φυλακούρη
Υλικά
Μερίδες: 4
700 γρ. φέτες μοσχαριού (σκαλοπίνια) από φιλέτο, κόντρα ή κιλότο (ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να τις χτυπήσει για να πλατύνουν)
1 1⁄2 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
200 ml λευκό ξηρό κρασί
50 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε τα κρασάτα σκαλοπίνια με μουστάδρα και πάπρικα, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια φαρδιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα φιλετίνια (αν δεν χωράνε όλα μαζί, τα σοτάρουμε σε δόσεις) για περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε την πάπρικα και το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τη μουστάρδα και ανακατεύουμε απαλά, να αναμειχθεί με τα υγρά της κατσαρόλας και να σχηματίσει μια σάλτσα.
Μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμα ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας όσο μας αρέσει.
Συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι και πράσινη σαλάτα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 126.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου