Κυριακή 28 Ιουλίου 2024

Παγωτό-σάντουιτς με γεύση cookies

Δημήτρης Μιχαηλίδης

 Υλικά

 50 τμχ. έτοιμα cookies για τα σάντουιτς + 75 γρ. επιπλέον, αλεσμένα, για το παγωτό

 250 γρ. (1 + 1/4 κούπας) κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (πολύ κρύα)

 150 γρ. ζαχαρούχο γάλα


Διαδικασία

Για να φτιάξουμε τα παγωτό-σάντουιτς, ξεκινάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι, αλλά όχι τόσο που να γίνει σαντιγί.

Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει μια μαλακή σαντιγί που να μην τρέχει, να στέκεται καλά στο κουτάλι.

Ρίχνουμε τα αλεσμένα μπισκότα και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.

Βάζουμε το μείγμα του παγωτού σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με φαρδύ κορνέ. Αν δεν έχουμε, παραλείπουμε αυτό το στάδιο.

Στρώνουμε τα 25 μπισκότα cookies ανάποδα πάνω στο τραπέζι και με το κορνέ τοποθετούμε πάνω τους το μείγμα του παγωτού. Αν δεν έχουμε κορνέ, απλώς τα γεμίζουμε με 2 κουτ. σούπας από το μείγμα.

Καπακώνουμε με άλλα 25 μπισκότα και τα μοιράζουμε σε ταψάκια ή σε μπολ, τοποθετώντας τα πολύ προσεκτικά. Τα κλείνουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες.

 

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 53.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου