Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024

Tι να Κάνετε για να Κρατήσετε Δροσερό το Κρεβάτι σας!

 Καθώς ο καύσωνας μας ταλαιπωρεί και η θερμοκρασία αγγίζει τα όρια του ανυπόφορου, η δροσιά του ύπνου μοιάζει με όνειρο μακρινό.

Μην ανησυχείτε! Με μερικές απλές αλλαγές στην προετοιμασία του κρεβατιού σας, μπορείτε να μετατρέψετε το υπνοδωμάτιό σας σε μια όαση δροσιάς, ακόμα και στις πιο ζεστές νύχτες.

ΣΕΝΤΟΝΙΑ

Αποφύγετε τα 100% συνθετικά. Επιλέξτε βαμβακερά σεντόνια ή βαμβακερά με πολυεστέρα που είναι πιο απορροφητικά αλλά και πιο δροσερά από τα υπόλοιπα. Επίσης η μαξιλαροθήκη που έρχεται σε

άμεση επαφή με το πρόσωπό σας μπορεί να είναι βαμβακερή ή ακόμα από σατέν ύφασμα. Ένα άλλο μυστικό είναι να γυρνάτε τακτικά πλευρά στο μαξιλάρι σας έτσι ώστε να το αισθάνεστε πιο δροσερό.

Αν κοιμάστε μόνο με το άρωμά σας για να μην ιδρώνετε τις καυτές νύχτες του καλοκαιριού το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα τα καταφέρετε! Οι ειδικοί λένε πως είναι απαραίτητο να φοράτε έστω και κάτι ελαφρύ κατά τη διάρκεια του ύπνου καθώς αν είναι βαμβακερό απορροφά τον ιδρώτα από το σώμα μας και κάνει όσο γίνεται πιο δροσερό τον ύπνο σας.

ΔΡΟΣΙΣΤΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΑΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΝΟ

Κάντε ένα δροσερό ντους: Ένα χλιαρό ή δροσερό ντους λίγο πριν τον ύπνο θα ρίξει την θερμοκρασία του σώματός σας.

Χρησιμοποιήστε δροσιστικά σπρέι: Ψεκάστε δροσιστικά σπρέι στα άκρα σας, στο λαιμό και στο ντεκολτέ για άμεση δροσιά.

Βάλτε τα πόδια σας σε κρύο νερό: Μουλιάστε τα πόδια σας σε μια λεκάνη με δροσερό νερό για 10-15 λεπτά πριν από τον ύπνο.

Βρέξτε το κεφάλι σας λίγο πριν πάτε για ύπνο: Καθώς το νερό εξατμίζεται, θα νιώθετε κάποια δροσιά.


Tips:

Τις καυτές μέρες του καλοκαιριού είναι σωστό να έχετε ένα μπουκαλάκι με δροσερό νερό στο κομοδίνο σας. Αν η ζέστη είναι τόσο έντονη και σας ξυπνήσει ραντίστε το σώμα σας, χέρια, πόδια, στέρνο με λίγο από το δροσερό νερό. Όσο το νερό εξατμίζεται από το δέρμα σας τόσο θα παγώνει η περιοχή.

Ένα άλλο δοκιμασμένο μυστικό είναι να μην καλύπτετε τα άκρα σας με ρούχα ή σεντόνι. Η θερμότητα ως γνωστόν διαφεύγει από αυτά, οπότε μην την εγκλωβίζετε στο σώμα σας.

Βέβαια αν είστε ακόμα πιο σκληροπυρηνικοί μπορείτε να υιοθετήσετε την συνήθεια των Αιγύπτιων που χρησιμοποιούσαν αντί για κουβέρτα ένα σεντόνι ή μια πετσέτα τα οποία και έβρεχαν πριν κοιμηθούν.

 

Αποφύγετε την κατανάλωση καφεΐνης και αλκοόλ γιατί μπορούν να επιδεινώσουν την αίσθηση της ζέστης.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου