Άννα Ναθαναηλίδου
Υλικά
Μερίδες: 1 κιλό
250 γρ. παστέλι αμυγδάλου σκληρό
500 γρ. κρέμα γάλακτος γύρω στα 35% λιπαρά
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397 γρ.)
Διαδικασία
Θρυμματίζουμε τα παστέλια σε δόσεις στο μούλτι, χωρίς να τα αφήσουμε να γίνουν σκόνη καθώς θα πρέπει να «κρατάνε» στο δόντι.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι. Ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε για ακόμη 1 λεπτό. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε τα σπασμένα παστέλια και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ και το αφήνουμε να παγώσει στην κατάψυξη για 4 - 5 ώρες.
Μυστικά
Προσέχουμε να μην χτυπηθεί πολύ η κρέμα γάλακτος γιατί θα κόψει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου