Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024

Πώς να απαλλαγείτε από τους επίμονους λεκέδες αντηλιακού στα λευκά ρούχα με φυσικό τρόπο – Δεν θα χρειαστείτε μαγειρική σόδα

 Αυτή η συμβουλή μπορεί να βοηθήσει τα λευκά σας ρούχα να ανακτήσουν τις “φωτεινές αποχρώσεις” τους χωρίς τη χρήση χημικών προϊόντων. 

Το αντηλιακό είναι απαραίτητο το καλοκαίρι, αλλά μπορεί να είναι απογοητευτικό όταν επιστρέφετε από την παραλία ή ξεπακετάρετε τη βαλίτσα σας μετά από διακοπές και διαπιστώνετε ότι τα κάποτε λευκά ρούχα έχουν πλέον καταστραφεί από κίτρινες κηλίδες αντηλιακού

Το αντηλιακό μπορεί να προκαλέσει λεκέδες για διάφορους λόγους, αλλά οι δύο κύριες αιτίες είναι το

έλαιο και τα φίλτρα UV που περιλαμβάνονται στη φόρμουλα του αντηλιακού. Ορισμένα αντηλιακά μπορούν να προκαλέσουν λεκέδες εάν έχουν βάση το λάδι, αφήνοντας επίμονους λεκέδες όταν η κρέμα αντιδρά με τον ήλιο και το νερό.

Η προστασία UV στο αντηλιακό προκαλείται συχνά από την αβοβενζόνη, γνωστή και ως βουτυλο μεθοξυ-διβενζοϋλο-μεθάνιο. Αυτά τα φίλτρα είναι συνήθως οργανικά χημικά φίλτρα που απορροφούν τις ακτίνες UV. Έχουν μια ελαφριά κιτρινωπή απόχρωση και είναι αυτό το χρώμα που οδηγεί στους αρχικούς κίτρινους λεκέδες από αντηλιακό.

Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου τα φίλτρα UV μπορούν να οξειδωθούν και να αποκτήσουν μια πιο σκούρα απόχρωση κίτρινου ή ακόμα και πορτοκαλί χρώματος, που στη συνέχεια γίνεται πιο δύσκολο να αφαιρεθεί.


Πώς να αφαιρέσετε τους κίτρινους λεκέδες αντηλιακού από τα λευκά ρούχα με φυσικό τρόπο

Ενώ τα παραδοσιακά προϊόντα χλωρίνης και λεύκανσης είναι πάντα μια επιλογή, εάν ανησυχείτε για τη χρήση χημικών προϊόντων στα ρούχα σας, μπορεί να θέλετε να δοκιμάσετε μια φυσική εναλλακτική λύση.

Σύμφωνα με τους ειδικούς στο πλύσιμο, θα μπορούσε να βοηθήσει ο χυμός λεμονιού και το στέγνωμα στον ήλιο. Οι ειδικοί από την Tide εξήγησαν: «Αν έχετε λίγο χυμό λεμονιού στο σπίτι, μπορείτε να εξαλείψετε αυτούς τους επίμονους λεκέδες. Απλά ψεκάστε λίγο χυμό λεμονιού στις λεκιασμένες περιοχές μετά το πλύσιμο και στη συνέχεια κρεμάστε τα ρούχα σε εξωτερικό χώρο στον ήλιο. Ο συνδυασμός του χυμού λεμονιού και του ηλιακού φωτός έχει μια λευκαντική επίδραση που μπορεί να βοηθήσει τα λευκά σας να ανακτήσουν τις λαμπερές αποχρώσεις τους».

Οι ειδικοί καθαρισμού της Persil συμβουλεύουν: «Μετά το πλύσιμο, απλώστε τα λευκά ρούχα σας να στεγνώσουν στον ήλιο. Ο ήλιος είναι εξαιρετικός στη φυσική λεύκανση των λεκιασμένων λευκών ρούχων με ασφάλεια. Ο χυμός λεμονιού μπορεί να ενισχύσει τα αποτελέσματα λεύκανσης του ήλιου, οπότε για πολύ επίμονους λεκέδες, στάξτε λίγο χυμό λεμονιού στον κίτρινο λεκέ πριν το βάλετε στην απλώστρα».

 

Εάν αυτό δεν λειτουργήσει, ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε χλωρίνη. «Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα χημικό παράγοντα λεύκανσης, το οποίο συνήθως αραιώνεται με νερό πριν εφαρμοστεί στα ρούχα», δήλωσαν οι ειδικοί της Persil. «Διαβάστε πάντα την ετικέτα, διατηρήστε τον χώρο καλά αεριζόμενο και φροντίστε τα παιδιά και τα κατοικίδια να μένουν μακριά».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου