Σάββατο 24 Αυγούστου 2024

Αυγά με μπέικον αλλιώς

Ζάχαρη & Αλεύρι

Υλικά

Μερίδες: 6

 12 φέτες μπέικον

 6 αυγά

 αλάτι, πιπέρι

 λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο ή φρέσκο κρεμμυδάκι για το πασπάλισμα


Διαδικασία

Για να φτιάξουμε τα αυγά με μπέικον, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 140°C.

Ντύνουμε με τις φέτες μπέικον τις θήκες για μάφιν (2 φέτες για κάθε θήκη), φροντίζοντας οι φέτες να εξέχουν λίγο.

Σπάμε από 1 αυγό σε κάθε θήκη και αλατοπιπερώνουμε.

Φουρνίζουμε και ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι να σφίξουν τα ασπράδια και να ροδίσουν απαλά οι άκρες του μπέικον.

Βγάζουμε τις «κούπες» από τη φόρμα και τακτοποιούμε σε πιατέλα.

 

Πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο ή φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 54.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου