Υλικά
Μερίδες: 6
12 αυγά
50 γρ. βούτυρο αγελαδινό, σε κυβάκια
150-200 γρ. κρέμα γάλακτος
300 γρ. καπνιστός σολομός, ψιλοκομμένος
1/2 μάτσο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Για να ετοιμάσουμε τα αυγά σκραμπλ με καπνιστό σολομό σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά με σύρμα τα αυγά με την κρέμα γάλακτος.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει.
Ρίχνουμε το μείγμα αυγών και ανακατεύουμε αργά, αλλά συνεχώς, με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να αρχίσουν τα αυγά να στερεοποιούνται, αλλά να μη στεγνώσουν, κατά τον βρετανικό τρόπο.
Αποσύρουμε όσο τα αυγά είναι ακόμη ζουμερά, προσθέτουμε τον σολομό, το σχοινόπρασο και αλατοπίπερο και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 158.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου