Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024

Καλαμαράκια με σπανάκι, φουρνιστά

Νένα Ισμυρνόγλου

 Υλικά

Μερίδες: 4-6

 1.500 γρ. καλαμαράκια, φρέσκα ή κατεψυγμένα, καθαρισμένα και χοντροκομμένα

 150 γρ. χωριάτικο ψωμί, κατά προτίμηση προζυμένιο και μπαγιάτικο

 1 κιλό σπανάκι, χοντροκομμένο

 10 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

 1 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος

 χυμός και ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι

 200 ml ελαιόλαδο

 αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι


Διαδικασία

Για να ετοιμάσουμε τα καλαμαράκια με σπανάκι, φουρνιστά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Βάζουμε στον πολυκόφτη το ψωμί και το «χτυπάμε» μέχρι να χοντροθρυμματιστεί.

Σε ένα μέτριο ταψί βάζουμε τα καλαμάρια και το σπανάκι.

Σκορπίζουμε ομοιόμορφα τα κρεμμύδια και τον άνηθο και πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και το ξύσμα λεμονιού.

Σκορπίζουμε και το ψωμί και περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο.

 

Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμάρια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 211

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου