Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

Γαριδομακαρονάδα με σπανάκι

Άγγελος Ρέντουλας

 Υλικά

Μερίδες: 4-6

 1 πακέτο σπαγγέτι ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας μας

 1 κιλό γαρίδες, κατά προτίμηση μεσαίου μεγέθους (πάντως όχι πολύ μικρές, για να μην μας ταλαιπωρήσουν στο καθάρισμα), φρέσκες ή κατεψυγμένες

 4 ολόκληρα ντοματάκια από κονσέρβα, ψιλοκομμένα

 200 γρ. φρέσκα φύλλα σπανακιού (για να γλιτώσουμε χρόνο παίρνουμε έτοιμο καθαρισμένο σπανάκι σε συσκευασία σε κενό αέρος, που όμως κοστίζει περισσότερο), χοντροκομμένα

 2 φρέσκα κρεμμυδάκια (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα

 1/2 ματσάκι άνηθος ή μάραθος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), ψιλοκομμένος

 80 ml ελαιόλαδο

 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρος σε σκόνη

 αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Διαδικασία

Για τη γαριδομακαρονάδα με σπανάκι, καθαρίζουμε τις γαρίδες από κεφάλια και κελύφη.

Αλατοπιπερώνουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε, τα κεφάλια και τα κελύφη, μια κατσαρόλα με 2 λίτρα νερό και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15-20 λεπτά.

Σουρώνουμε το ζωμό και τον ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.

Συμπληρώνουμε και άλλο νερό και  προσθέτουμε 1 γεμάτη κουτ. σούπας αλάτι και το βάζουμε να βράσει.

Σε αυτόν τον αρωματικό ζωμό βράζουμε τα ζυμαρικά, για όση ώρα λέει η συσκευασία τους.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά.

Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε ένα ευρύχωρο τηγάνι ή μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να κάψει καλά.

Προσθέτουμε το λάδι και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 1 λεπτό.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το σπανάκι και αλάτι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθεί και να πέσει ο όγκος του.

Ρίχνουμε τα ντοματάκια και τον κόλιανδρο και βράζουμε για περίπου 7-8 λεπτά μέχρι να δέσει κάπως η σάλτσα.

Προσθέτουμε τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμη ή μέχρι να γίνουν, αλλά να παραμείνουν ζουμερές.

Προσθέτουμε τον άνηθο, διορθώνουμε το αλάτι (αν χρειάζεται), ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα ζυμαρικά μας.

 

Ανακατεύουμε, τη γαριδομακαρονάδα με σπανάκι, απαλά και σερβίρουμε αμέσως με μπόλικο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου