Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

Άναυδοι έμειναν οι γιατροί σε νοσοκομείο – Άνδρας διαγνώστηκε με τροφική δηλητηρίαση στο… μόριό του

Μπροστά σε ένα πρωτόγνωρο περιστατικό βρέθηκαν οι γιατροί σε νοσοκομείο στον Λίβανο, όταν χρειάστηκε να κουράρουν άνδρα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης στο… μόριό του.

Φαγούρα και πόνος

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας 38χρονος προσήλθε στο νοσοκομείο με έντονους πόνους, πρήξιμο, κοκκινίλα και φαγούρα στο επίμαχο σημείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, τον άνδρα ανέλαβε αμέσως ο ουρολόγος της κλινικής προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβαινε. Κι ενώ αρχικά, πέπλο

μυστηρίου κάλπυτε την υπόθεση με την επιστήμη να… σηκώνει τα χέρια ψηλά, ο άνδρας του αποκάλυψε ότι λίγο πριν εμφανιστεί το θέμα με το μόριό του είχε διάρροια, έντονο πόνο στην κοιλιά και τάση για εμετό

Αμέσως, το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου κινητοποιήθηκε και με περαιτέρω εξετάσεις έφτασε τελικά στο συμπέρασμα ότι ο άνδρας είχε πάθει τροφική δηλητηρίαση. Καταλυτική ήταν η αποκάλυψη του… πονεμένου ανδρός ότι στη διάρκεια της ημέρας είχε καταναλώσει ρύζι το οποίο όμως είχε μείνει εκτός ψυγείου.

.Το… ένοχο βακτήριο

Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι όντως, τελικά, επρόκειτο για τροφική δηλητηρίαση από το βακτήριο του ονομάζεται βάκιλλος ο κηρόχρους που εμφανίζεται όταν το ρύζι μένει σε για αρκετές ώρες σε υψηλές θερμοκρασίες.

 

Το πρόβλημα εντάθηκε από το γεγονός ότι ο άνδρας είχε και «έντονη ερωτική επαφή» με την γυναίκα του. Αυτό, σύμφωνα με τους γιατρούς, ήταν που ουσιαστικά προκάλεσε τα συγκεκριμένα συμπτώματα που αφορούσαν το μόριο του ασθενούς, καθώς λόγω της ερωτικής επαφής τα αιμοφόρα αγγεία μετέφεραν πιο γρήγορα το μικρόβιο και στο επίμαχο σημείο.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου