Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024

«Αυτό είναι το μόνο πράγμα που δεν πρέπει να ρίχνετε ποτέ στον νεροχύτη» – Υδραυλικός προειδοποιεί για ένα λάθος που μπορεί να σας κοστίσει ακριβά

 Ένας υδραυλικός προειδοποιεί για τις καταστροφικές συνέπειες στην περίπτωση που ρίξετε λάδι μαγειρέματος στην αποχέτευση, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικά έξοδα και η ζημιά να γίνει αντιληπτή μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.

Μετά από ώρες μαγειρέματος, είναι δελεαστικό να ξεκινήσετε αμέσως το πλύσιμο των πιάτων. Ωστόσο, αν έχετε μαγειρέψει με λάδι ή λίπος και βιαστείτε να καθαρίσετε, μπορεί να προκαλέσετε μια δαπανηρή ζημιά. Είναι ένα λάθος που δεν θα αποκαλυφθεί αμέσως.

Ένας υδραυλικός από την @dalrod_ μοιράστηκε τις

γνώσεις του στο TikTok ενώ βρισκόταν σε φοιτητική εστία που αντιμετώπιζε πρόβλημα απόφραξης. Έδειξε ότι ο νεροχύτης δεν αποστραγγίζει σωστά, με το νερό να λιμνάζει παρά το γεγονός ότι θα έπρεπε να ρέει μέσα από τους σωλήνες. Ανέφερε ότι επρόκειτο να «ρίξει μια ματιά στην υδραυλική εγκατάσταση από κάτω», σημειώνοντας πόσο «σπάνιο» είναι να έχει τόσο εύκολη πρόσβαση στους σωλήνες.

Ο υδραυλικός προχώρησε στην αφαίρεση του σωλήνα πρόσβασης, χρησιμοποίησε τον εύκαμπτο κάδο του για να αποστραγγίσει το σύστημα, στη συνέχεια «αποστράγγισε το σύστημα» και «καθάρισε τον σωλήνα μέχρι τον κύριο αγωγό». Εξήγησε ότι η μηχανή εξασφαλίζει «καθαρισμό από τοίχο σε τοίχο» και καθαρίζει αποτελεσματικά «οποιαδήποτε στερεά μέσα στον κύριο σωλήνα».

Αφού πέρασε τη μηχανή μέσα από τον σωλήνα, τράβηξε το καλώδιο και αποκάλυψε: «Κοιτάξτε τι υπάρχει στο τέλος. Απλά συσσωρευμένο λίπος».


Τι να κάνετε όταν πέσει λάδι μαγειρέματος στην αποχέτευσή σας;

Ο ειδικός ανακάλυψε με ικανοποίηση ότι ο αποχετευτικός σωλήνας ήταν «άψογος» και «χωρίς κανένα πρόβλημα», οδηγώντας τον να επανατοποθετήσει τα πάντα και να τακτοποιήσει την περιοχή. Αν βρεθείτε ποτέ σε πανικό εάν πέσει κατά λάθος μαγειρικό λάδι στον νεροχύτη, η Discover Plumbing and Rooter έχει κάποιες γρήγορες λύσεις: «Ρίξτε άφθονο καυτό νερό στην αποχέτευση» γρήγορα ή χρησιμοποιήστε ένα μείγμα ξιδιού και μαγειρικής σόδας.

Ωστόσο, το να ρίχνετε λάδι και λίπος στην αποχέτευσή σας μπορεί να σας δημιουργήσει «σοβαρά προβλήματα» και μπορεί ακόμη και να «φθείρει το αποχετευτικό σας σύστημα».

Αναρωτιέστε πώς να απαλλαγείτε από αυτή τα συσσωρευμένα με τον σωστό τρόπο; «Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αφήσετε το λάδι να κρυώσει, ώστε να μπορείτε να το μεταφέρετε σε ένα δοχείο πριν το πετάξετε. Αδειάστε το μαγειρικό λάδι σε ένα σφραγισμένο δοχείο», προτείνει η Enva.

Και για τα πιο επίμονα, στερεοποιημένα είδη λαδιού, προτείνουν να το καταψύξετε… κυριολεκτικά. «Αν είναι το είδος του λαδιού που στερεοποιείται, μπορείτε να το βάλετε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη μέχρι να γίνει ένα κομμάτι που μπορείτε εύκολα να πετάξετε στον κάδο απορριμμάτων».

«Εναλλακτικά, μπορείτε να συλλέξετε το λάδι σε ένα δοχείο, το οποίο μπορείτε να γεμίζετε σταδιακά και να το μεταφέρετε στο πλησιέστερο κέντρο ανακύκλωσης. Ένα μεγάλο αριθμό τοπικών κέντρων ανακύκλωσης θα δεχτούν πλέον τα απόβλητα μαγειρικού λαδιού σας δωρεάν».

 

Ή γιατί να μην αποθηκεύετε το περίσσευμα λαδιού σας σε ένα δοχείο και στη συνέχεια να κατευθυνθείτε στο πλησιέστερο κέντρο ανακύκλωσης; Πολλά από αυτά θα δεχτούν το χρησιμοποιημένο μαγειρικό λάδι σας χωρίς να χρεώσουν ούτε ένα ευρώ.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου