Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024

Ποιες τροφές δεν πρέπει να συνδυάζονται με καφέ

Ο καφές για εκατομμύρια κόσμου στον πλανήτη είναι καθημερινή συνήθεια, που μάλιστα καταναλώνουν περίπου 3 κούπες καφέ ημερησίως.

Πολλοί συνδυάζουν τον καφέ με την ώθηση που χρειάζεται ο οργανισμός όταν του λείπει ενέργεια. Άλλοι για να καταπολεμήσουν την υπνηλία. Όπως και να έχει ο καφές δεν πρέπει να συνδυάζεται με κάποιες τροφές αφού μειώνει την πρόσληψη θρεπτικών συστατικών.

Δείτε ποιες τροφές δεν πρέπει να τρώμε πριν και μετά από τον καφέ


Κόκκινο κρέας

Ο καφές μειώνει την πρόσληψη σιδήρου. Το κόκκινο κρέας όπως όλοι γνωρίζουμε είναι μια πλούσια πηγή σιδήρου, που όμως μετά από καφέ απορροφάται δυσκολότερα απο τον οργανισμό.

Πορτοκάλι, λεμόνι, μανταρίνι

Καφές με εσπεριδοειδή προκαλούν πεπτική δυσφορία. Ναυτία, φούσκωμα, δυσπεψία και πόνος στο έντερο μπορούν να προκληθούν από τον συνδυασμό καφέ με εσπεριδοειδή.

Γάλα

Ξέρω πως πολλοί βάζουν γάλα στον καφέ τους, όμως αν θέλετε να απορροφήσετε το ασβέστιο, τότε ο καφές δεν είναι σύμμαχος σας. Το ασβέστιο που δεν απορροφάται αποβάλλεται μέσω των ούρων. 

 

Τα υψηλά επίπεδα απέκκρισης ασβεστίου στα ούρα έχουν συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο πέτρας στα νεφρά και προβλήματα υγείας των οστών.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου