Έτσι θα διατηρήσεις τη φέτα φρέσκια για μήνες στο ψυγείο σου: Αν και “αλμυρή” στη τιμή πλέον, δεν παύει να είναι το αγαπημένο τυρί των Ελλήνων
Μέσα από αυτό το άρθρο, θα μάθετε πως να διατηρείτε για μήνες ολόφρεσκια την φέτα στο ψυγείο χωρίς να χάσει τη γεύση της.
Πρόβλημα αποτελεί η συντήρηση της φέτας για τις νοικοκυρές, καθώς πρόκειται για ένα πολύ ευαίσθητο τυρί, το οποίο
χαλάει εύκολα στο ψυγείο όταν ανοιχτεί η συσκευασία του.Το μυστικό για τη σωστή συντήρηση της φέτας
Διατηρούμε τη φέτα στο ψυγείο, σε δοχείο κατά προτίμηση γυάλινο, που να κλείνει καλά. Έτσι προστατεύεται και από οσμές του ψυγείου, τις οποίες απορροφά εύκολα.
Σε ανοιχτό δοχείο (που της επιτρέπει να «αναπνέει» και να μη μουχλιάζει) διατηρείται 3 – 4 ημέρες. Ελέγχουμε τακτικά τη θερμοκρασία του ψυγείου με ένα θερμόμετρο, προσέχοντας να μην ανέβει πάνω από τους 5° C.
Αν η φέτα που αγοράσαμε είναι πιο αλμυρή από όσο θέλουμε, τη διατηρούμε σε ένα δοχείο με γάλα που ανανεώνουμε όταν λήγει.
Το καλύτερο είναι να συντηρήσουμε τη φέτα μέσα σε άλμη. Ζητάμε λίγη άλμη από το σούπερ μάρκετ ή το μπακάλικο από όπου αγοράσαμε τη φέτα και την καλύπτουμε εντελώς, μέσα σε ένα ευρύχωρο δοχείο, που βάζουμε στο ψυγείο. Μπορούμε να φτιάξουμε πολύ εύκολα δική μας άλμη, διαλύοντας 70 – 80 γρ. χοντρό θαλασσινό αλάτι σε 1 κιλό νερό.
Μυστικά για φέτα: Τι κάνουν οι γιαγιάδες;
Το μυστικό της γιαγιάς λοιπόν, για να της συντηρήσετε για μεγάλα χρονικά διαστήματα, είναι να την αποθηκεύσεις στο ψυγείο καλυμμένη με ελαιόλαδο!
Και μην νομίζεις ότι πρόκειται για καμία σύγχρονη ανακάλυψη, μιας και στην αρχαιότητα το λάδι χρησιμοποιούνταν για τη συντήρηση τροφίμων.
Το συγκεκριμένο tip προτείνεται ιδανικά για σκληρή φέτα, την οποία όμως πρέπει να σουρώσεις καλά για να μην έχει υγρά.
Κάντε ακόμα πιο γευστική τη φέτα σας – Πανεύκολη συνταγή
Τα συστατικά είναι απλά και η διαδικασία “παιχνιδάκι” για όσους ασχολούνται με τη κουζίνα. Πιο κάτω θα βρείτε όλα όσα χρειάζεστε, αλλά και την μέθοδο εκτέλεσης για να έχετε το απόλυτο αποτέλεσμα και να μην πετάξετε ποτέ ξανά τη φέτα σας.
Συστατικά
- 1 μικρό βάζο
- 200 ml ελαιόλαδο
- 200 γρ. φέτα
- 1 κ.σ. κόκκους πιπεριού
- 1 μικρή καυτερή πιπεριά
- ½ κ.σ. σπόρους κόλιανδρου
- ¼ κ.σ. αποξηραμένη ρίγανη
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Κόβουμε τη φέτα σε κύβους.
- Βάζουμε τη φέτα στο βαζάκι μαζί με τα μπαχαρικά και τα αρωματικά μας.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε ελαιόλαδο στο βαζάκι μέχρι να καλυφθούν τα κομμάτια της φέτας, κλείνουμε καλά το βάζο και το βάζουμε στο ψυγείο.
- Διατηρείται στο ψυγείο για μερικούς μήνες.
- Μπορούμε να τη φάμε κατευθείαν ή μετά από δύο μέρες, αν θέλουμε ακόμα πιο αρωματική τη φέτα.
- Πριν τη σερβίρουμε, βγάζουμε μερικά κομμάτια φέτας από το βάζο και τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου