Τσιπουράδικο «Μεζέν» στον Βόλο
Υλικά
Μερίδες: 4
3 φιλέτα γαλέου, φρέσκου ή κατεψυγμένο
12-15 ελιές, πράσινες, χωρίς κουκούτσι
1 κουτ. γλυκού μέλι
2 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
1 σκελίδα σκόρδο, ολόκληρη
ένα κλωνάρι φρέσκο δεντρολίβανο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Για να ετοιμάσουμε τον γαλέο μαγειρευτό με ελιές στεγνώνουμε καλά τα φιλέτα του γαλέου και κόβουμε το καθένα σε 3-4 μικρά κομμάτια.
Βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά.
Βάζουμε τα φιλέτα και τα γυρίζουμε μετά από περίπου 40 δευτερόλεπτα.
Προσθέτουμε τις ελιές, το μέλι και το ξίδι και ανακινούμε το τηγάνι για 30 δευτερόλεπτα, να ανακατευτούν τα υγρά και να λιώσει το μέλι.
Προσθέτουμε το σκόρδο και το δεντρολίβανο και μετά από 10-15 δευτερόλεπτα αφαιρούμε τα φιλέτα του ψαριού για να μη στεγνώσουν.
Αν η σάλτσα έχει μελώσει, τη ρίχνουμε πάνω από τα φιλέτα, διαφορετικά τη δένουμε λίγο ακόμα στη φωτιά, αφαιρούμε το σκόρδο και το δεντρολίβανο και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 222.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου