Υλικά
Μερίδες: 4
4 φέτες ψαριού πάχους 1 εκ. (π.χ. γλώσσα ή άλλο ψάρι της αρεσκείας μας)
800 γρ. μαραθόριζα (φινόκιο), κομμένη σε μέτριες φέτες
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
100 ml φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
1 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
120 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε φέτες ψαριού με μαραθόριζα και πορτοκάλι, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (αέρας).
Στη συνέχεια, σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα 60 ml λάδι με τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και τη μουστάρδα.
Ρίχνουμε το ψάρι και ανακατεύουμε να καλυφθεί.
Σε ένα αντικολλητικό ταψί απλώνουμε τις ροδέλες της μαραθόριζας έτσι ώστε να καλύψουμε όλο τον πυθμένα, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσουν.
Ξεφουρνίζουμε για λίγο, απλώνουμε πάνω από τη μαραθόριζα τις φέτες ψαριού, χωρίς να τις σκουπίσουμε από τη μαρινάδα.
Αλατοπιπερώνουμε και τις περιχύνουμε με 2 κουτ. σούπας από τη μαρινάδα. Τη λιγοστή μαρινάδα που έμεινε την πετάμε.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να γίνει και το ψάρι.
Συνοδεύουμε, το ψάρι, με πατατοσαλάτα, με άνηθο και κάππαρη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου