Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024

Κοτόπουλο με πάπρικα, μουστάρδα και κρασί

Νένα Ισμυρνόγλου

 Υλικά

Μερίδες: 4

 700 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους 3 εκ.

 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα

 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά

 90 ml λευκό κρασί

 2 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη

 1 φύλλο δάφνης

 100 ml ελαιόλαδο

 αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Διαδικασία

Για να φτιάξουμε κοτόπουλο με πάπρικα, μουστάρδα και κρασί, αρχικά αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο.

Στη συνέχεια, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά.

Σοτάρουμε το κοτόπουλο με τη δάφνη για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πάπρικα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.

Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Ανακατεύουμε τη μουστάρδα με 5 κουτ. σούπας νερό.

Περιχύνουμε το φαγητό και μαγειρεύουμε για άλλα 6-8 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.

 

Συνοδεύουμε, το κοτόπουλο με πάπρικα, μουστάρδα και κρασί, με πατάτες τηγανητές ή ένα αφράτο πιλάφι και πράσινη σαλάτα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου