Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2024

Φακές κόκκινες, με πράσο και κολοκύθα

 Νένα Ισμυρνόγλου

Υλικά

Μερίδες: 4

 300 γρ. κόκκινες φακές

 2 πράσα, ψιλοκομμένα

 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

 2 κουτ. γλυκού κάρι σε σκόνη

 1/4 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη

 200 ml γάλα καρύδας

 500 γρ. ψίχα κολοκύθας, σε κύβους περίπου 2 εκ.

 1/3 μάτσο φρέσκος κόλιανδρος, ψιλοκομμένος

 50 ml ελαιόλαδο

 αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Διαδικασία

Για να φτιάξουμε κόκκινες φακές με πράσο και κολοκύθα, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια κατσαρόλα, το λάδι σε δυνατή φωτιά.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε το πράσο και ανακατεύουμε να λαδωθεί. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1/2 λεπτό.

Προσθέτουμε το κάρι, την κανέλα και ανακατεύουμε για άλλο 1 λεπτό.

Ρίχνουμε τις φακές, το γάλα καρύδας και 600 ml νερό και αλατίζουμε.

Όταν τα υγρά κοχλάσουν έντονα, χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά.

Προσθέτουμε την κολοκύθα και δυναμώνουμε τη φωτιά μέχρι τα υγρά να κοχλάσουν πάλι. Ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Σκεπάζουμε με το καπάκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου άλλα 15 λεπτά.

 

Πασπαλίζουμε με τον κόλιανδρο και σερβίρουμε τις κόκκινες φακές με πράσο και κολοκύθα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου