Λίτσα Μαρκοπούλου
Υλικά
Μερίδες: για 8 μερίδες, ως μεζές
1 χοιρινή συκωταριά (συνήθως έχει μαζί και το πνευμόνι), σε κύβους των 3 εκ.
600 γρ. χοιρινή σπάλα, σε κύβους των 3 εκ.
1 κιλό πράσα (το λευκό και το μεγαλύτερο τμήμα από το πράσινο μέρος), σε μέτριες ροδέλες
1 κουτ. σούπας αλεύρι γ.ό.χ.
200 ml νερό
100 ml ελαιόλαδο
2 κουτ. γλυκού μπούκοβο γλυκό ή καυτερό (ή όσο μας αρέσει)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για τα πράσα με χοιρινό κρέας και συκωταριά στο ταψί, σαν μελωμένο πλακί, ξεκινάμε και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε το κρέας και τη συκωταριά και τα βράζουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε καλά και τα στραγγίζουμε.
Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τη σπάλα και τη συκωταριά με λίγο αλάτι για 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Αδειάζουμε σε μέτριο ταψί.
Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα πράσα με αλατοπίπερο και το μπούκοβο για άλλα 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και να ροδίσουν, ανακατεύοντας τακτικά.
Πασπαλίζουμε με το αλεύρι, ανακατεύουμε για 1 λεπτό να καβουρδιστεί και αδειάζουμε το όλον στο ταψί.
Ρίχνουμε το νερό, ανακατεύουμε να αναμειχθούν ομοιόμορφα όλα τα υλικά, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου