Υλικά
Μερίδες: 5-6
1 αρνίσια συκωταριά, περίπου 800 γρ.
300 γρ. γλυκάδια, καλά πλυμένα
700 γρ. έντερα αρνίσια, καλά πλυμένα
1 κουτ. σούπας (περίπου) ρίγανη ξερή, τριμμένη, ή μαντζουράνα
χυμός από 1-2 λεμόνια
1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
50-60 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για να ετοιμάσουμε τις χορδές, τα κερκυραϊκά γαρδουμπάκια, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Κόβουμε όλα τα εντόσθια σε κομμάτια μήκους 5-8 εκ. και τα καρυκεύουμε με αλατοπίπερο και λίγη ρίγανη.
Παίρνουμε 3-4 κομμάτια από τα γλυκάδια και 2-3 από τη συκωταριά και τα ενώνουμε σαν ένα μικρό «ματσάκι».
Με ένα κομμάτι εντέρου τυλίγουμε το ματσάκι πρώτα στη μέση, σχετικά σφιχτά, και δένουμε προσεκτικά έναν σφιχτό κόμπο.
Στη συνέχεια τυλίγουμε σφιχτά με το έντερο (φροντίζοντας να αφήσουμε ακάλυπτη την κοντή άκρη του κόμπου) τα γλυκάδια με το συκώτι, σαν κουβαρίστρα, μέχρι να τα καλύψουμε εντελώς.
Δένουμε τις δύο άκρες του εντέρου και βάζουμε τη χορδή σε μέτριο ταψί.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.
Αλατοπιπερώνουμε τις χορδές, τις πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ρίγανη και τις περιχύνουμε με το λάδι και τον χυμό λεμονιού.
Ψήνουμε για περίπου 40-50 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος) ή μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. (Κατά τη διάρκεια του ψησίματος τις γυρίζουμε μια-δυο φορές για να ροδίσουν ομοιόμορφα.)
Ξεφουρνίζουμε, κόβουμε τις χορδές σε φέτες, τις βάζουμε σε πιατέλα μαζί με τα ζουμάκια του ταψιού, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου