Γιώργος Λυκούρης και η ομάδα του «Σκοτάδη»
Υλικά
Μερίδες: 6
1 κιλό σαρδέλες– ζητάμε από τον ιχθυοπώλη μας να τις καθαρίσει από κεφάλια και κεντρικό κόκαλο
αμπελόφυλλα (από βάζο) όσα οι σαρδέλες (περίπου 25-30)
αλάτι, πιπέρι, χοντρό αλάτι
μαϊντανός, ψιλοκομμένος
ελαιόλαδο
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε σαρδέλες στο αμπελόφυλλο, ξεκινάμε και αλατοπιπερώνουμε τις σαρδέλες και τις αφήνουμε σε ένα σουρωτό μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Ζεματίζουμε τα αμπελόφυλλα για 1-2 λεπτά, να φύγει η γεύση της άρμης. Τυλίγουμε τις σαρδέλες με τα αμπελόφυλλα.
Τις ψήνουμε στα κάρβουνα (σε μέτρια θράκα) για περίπου 7-8 λεπτά με συχνά γυρίσματα.
Εναλλακτικά, τις βάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψί και τις ψήνουμε κάτω από καυτό γκριλ για περίπου 10 - 15 λεπτά με 2-3 γυρίσματα.
Τις σερβίρουμε με μαϊντανό, χοντρό αλάτι και λίγες σταγόνες λάδι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 135.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου