Σάββατο 26 Απριλίου 2025

Πίτα club

 Υλικά

Μερίδες: 2

 3 πίτες για σουβλάκι

 2 κουτ. σούπας μαγιονέζα

 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα

 4 ροδέλες ντομάτα

 4 φέτες τυρί για τοστ

 4 φέτες ζαμπόν

 2 φύλλα μαρούλι

 80 γρ. μπέικον

 4 οδοντογλυφίδες τηγανητές πατάτες, για σερβίρισμα


Διαδικασία

Για να φτιάξουμε το πίτα club ανακατεύουμε σε ένα φλιτζανάκι τη μαγιονέζα με τη μουστάρδα ώστε να γίνουν μία ενιαία σος.

Σοτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι για 2 – 3 λεπτά τις λωρίδες του μπέικον.

Στη συνέχεια, καθαρίζουμε το τηγάνι και ψήνουμε εκεί τις πίτες και από τις δύο πλευρές.

Αλείφουμε τη μία πίτα με τη σος και βάζουμε πάνω τις ντομάτες, τις 2 φέτες τυρί και το ζαμπόν.

Καλύπτουμε με άλλη μία πίτα και την αλείφουμε και αυτή με μαγιονέζα.

Βάζουμε από πάνω το μαρούλι, το υπόλοιπο τυρί και το μπέικον. Τέλος, σκεπάζουμε με την τελευταία πίτα.

Βυθίζουμε 4 οδοντογλυφίδες κοντά στο κέντρο του πίτα κλαμπ σχηματίζοντας ένα τετράγωνο (οι οδοντογλυφίδες να διαπερνούν όλες τις στρώσεις). Κόβουμε το κλαμπ δύο φορές διαγωνίως ώστε να σχηματιστούν 4 τριγωνάκια, που καθένα θα έχει και από μία οδοντογλυφίδα

 

Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 9.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου