Υλικά
Κομμάτια: 12
4 έτοιμα χωριάτικα φύλλα για πίτες
ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
Για τη γέμιση
24 φέτες σουτζούκι, κομμένες στα τέσσερα
24 τοματίνια, κομμένα στα δύο
150 γρ. κασέρι τριμμένο
2 πιπεριές κέρατο, ψιλοκομμένες
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε σουτζουκοπιτάκια με κασέρι, ξεκινάμε με τη γέμιση.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σουτζούκι, τα τοματίνια, το κασέρι και τις πιπεριές.
Πιτάκια
Κόβουμε κάθε φύλλο κατά μήκος της μακριάς πλευράς σε 3 ίσες λωρίδες. Στην άκρη καθεμιάς βάζουμε από 1-2 κουτ. σούπας γέμιση και τυλίγουμε το φύλλο, φτιάχνοντας έτσι ένα ρολάκι. Φτιάχνουμε συνολικά 12 πιτάκια.
Ρίχνουμε τόσο λάδι σε μια βαθιά μέτρια κατσαρόλα, ώστε να καλύψει τα 2/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
Τηγανίζουμε σε δόσεις τα πιτάκια για 2-3 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν από όλες τις πλευρές.
Στραγγίζουμε τα σουτζουκοπιτάκια με κασέρι σε χαρτί κουζίνας και τα σερβίρουμε ζεστά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 141.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου