Γαστρονόμος
Υλικά
Μερίδες: 5
5 μπούτια κοτόπουλου, με το δέρμα
450 ml σάλτσα BBQ του εμπορίου
Για το άλειμμα
15 ml ελαιόλαδο
2 ολόκληρες σκελίδες σκόρδο
1 κουτ. σούπας αλάτι
1 κουτ. σούπας σκούρα καστανή ζάχαρη (αυτή που μοιάζει με βρεγμένη άμμο)
2 κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουτ. γλυκού κόλιανδρος σε σκόνη
χυμός από 1 λάιμ
2 κουτ. γλυκού καυτερή πάπρικα
1 κουτ. γλυκού κύμινο
Για το σερβίρισμα
2 κουτ. σούπας σουσάμι
μισό ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμμένο
Διαδικασία
Για να ετοιμάσουμε το κοτόπουλο μπάρμπεκιου με γλάσο, ξεκινάμε ετοιμάζοντας το άλειμμα. Χτυπάμε στον πολυκόφτη όλα τα υλικά του αλείμματος μέχρι να γίνουν ενιαίο μείγμα.
Αλείφουμε καλά τα μπούτια κοτόπουλου.
Με ένα πινέλο αλείφουμε γενναιόδωρα τα μπούτια κοτόπουλου με σάλτσα BBQ (όχι όλη, αφήνουμε αρκετή ποσότητα κατά μέρος, για να αλείφουμε το κοτόπουλο όσο ψήνεται).
Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε μέτρια θράκα (το χέρι μας να αντέχει για περίπου 10 δευτερόλεπτα σε απόσταση 10 εκ. από τη σχάρα, την οποία έχουμε στο χαμηλότερο σημείο πάνω από τη θράκα – ρυθμίζουμε και ελέγχουμε αναλόγως και την ψησταριά υγραερίου).
Αραδιάζουμε τα μπούτια σε λαδωμένη σχάρα.
Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά, γυρίζοντάς τα μια-δυο φορές ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.
Σε όλη τη διάρκεια του ψησίματος τα αλείφουμε τακτικά με σάλτσα BBQ, ώστε στο τέλος να αποκτήσουν μια σκούρα, λαμπερή κρούστα.
Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τον φρέσκο κόλιανδρο και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου