Άννα Ναθαναηλίδου
Υλικά
Κομμάτια: 20
1 πακέτο σφολιατάκια βουτύρου (να έχουν ξεπαγώσει)
1 μεγάλο αυγό + 1 επιπλέον χτυπημένο ελαφρά, για άλειμμα
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
80 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
Γέμιση
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο + λίγο ακόμη για τα φορμάκια
1 πράσο, σε λεπτές ροδέλες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
500 γρ. σπανάκι, έτοιμο, καθαρισμένο
200 γρ. φέτα τρίμμα
1/2 ματσάκι άνηθος ή μάραθος
2 αυγά
Διαδικασία
Για τα ταρτάκια με σπανάκι και σφολιάτα, ξεκινάμε ετοιμάζοντας τη γέμιση: ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε μια βαθιά κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
Μόλις κάψει το λάδι, προσθέτουμε το πράσο, τα κρεμμυδάκια και το σπανάκι.
Τα σοτάρουμε καλά να εξατμιστούν τα υγρά και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει για περίπου 1 ώρα.
Τότε, προσθέτουμε τη φέτα, τον μάραθο ή τον άνηθο και τα αυγά, ελαφρά χτυπημένα. Ανακατεύουμε καλά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
Λαδώνουμε ελαφρά 20 πυρίμαχα φορμάκια για μάφιν και βάζουμε μέσα από ένα σφολιατάκι.
Τα αλείφουμε με λίγο από το χτυπημένο αυγό, με ένα πινέλο.
Γεμίζουμε κάθε σφολιατάκι με τη γέμιση σπανακιού.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι με το αυγό και το τυρί.
Μοιράζουμε το μείγμα στα ταρτάκια σπανακιού.
Τα βάζουμε στον φούρνο για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 22.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου