Υλικά
Μερίδες: 6-8
800 γρ. χωριάτικα λουκάνικα της αρεσκείας μας, σε φέτες πάχους 2 εκ.
2 πορτοκαλί πιπεριές, σε κομμάτια των 3 εκ.
2 πιπεριές Φλωρίνης, σε κομμάτια των 3 εκ.
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
200 ml μπίρα
τα φύλλα από 5 κλωνάρια μαϊντανό, ψιλοκομμένα
τα φύλλα από 3 κλωνάρια βασιλικό, ολόκληρα
αλάτι, πιπέρι
λίγο μπούκοβο ή πιπέρι καγιέν
Διαδικασία
Για την τηγανιά με λουκάνικο, πιπεριές και μπίρα, πρώτα ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ψήνουμε τα λουκάνικα σκέτα, χωρίς λιπαρή ουσία, για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά και να βγάλουν το λίπος τους.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
Ρίχνουμε τη μπίρα, μαγειρεύουμε για 2 λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ και συνεχίζουμε το τηγάνισμα για άλλα 5-6 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν τα υλικά.
Ρίχνουμε το μπούκοβο, αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
Τέλος, ρίχνουμε τον βασιλικό και τον μαϊντανό, ανακατεύουμε ξανά και σερβίρουμε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου