Πέμπτη 26 Ιουνίου 2025

Τηγανιά με λουκάνικο, πιπεριές και μπίρα

Γαστρονόμος

 Υλικά

Μερίδες: 6-8

 800 γρ. χωριάτικα λουκάνικα της αρεσκείας μας, σε φέτες πάχους 2 εκ.

 2 πορτοκαλί πιπεριές, σε κομμάτια των 3 εκ.

 2 πιπεριές Φλωρίνης, σε κομμάτια των 3 εκ.

 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη

 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

 200 ml μπίρα

 τα φύλλα από 5 κλωνάρια μαϊντανό, ψιλοκομμένα

 τα φύλλα από 3 κλωνάρια βασιλικό, ολόκληρα

 αλάτι, πιπέρι

 λίγο μπούκοβο ή πιπέρι καγιέν


Διαδικασία

Για την τηγανιά με λουκάνικο, πιπεριές και μπίρα, πρώτα ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ψήνουμε τα λουκάνικα σκέτα, χωρίς λιπαρή ουσία, για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά και να βγάλουν το λίπος τους.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά.

Ρίχνουμε τη μπίρα, μαγειρεύουμε για 2 λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ και συνεχίζουμε το τηγάνισμα για άλλα 5-6 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν τα υλικά.

Ρίχνουμε το μπούκοβο, αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.

 

Τέλος, ρίχνουμε τον βασιλικό και τον μαϊντανό, ανακατεύουμε ξανά και σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου